XS
SM
MD
LG

0 : 5
Poluvreme
0 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Lokomotivina petarda odjeknula Živinicama

02.11.2020 D. Vuksanović

ŽFK Lokomotiva Brčko

Na gradskom stadionu u Živinicama u utakmici desetog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, fudbalerke Lokomotive iz Brčkog upisale su novi trijumf, poÅ”to su bile bolje od domaće Fortune ubjedljivim rezultatom 0:5 i tako stigle do Å”estog trijumfa ove sezone, a prvog međusobnog protiv kluba iz Živinica.

Bez obzira Å”to su komÅ”ije, kada se nađu na suprotnim stranama u borbi za neki cilj, prijateljstvo i ostali maniri se zaborave pogotovo u fudbalu. Odličan meč odigrala je Lokomotiva i malo je toga Å”to se može reći da im u ovoj utakmici nije polazilo za rukom.

GoŔće su prvi put zaprijetile u devetom minutu, kada je MeÅ”anović oprobala svoj udarac sa dvadesetak metara, međutim lopta je otiÅ”la pored gola. Å est minuta kasnije, Damjanović je ubacila jednu loptu u kazneni prostor, ali Faćić Å”utira glavom preko gola. U 17. minutu MeÅ”anović fantastičnim pasom pronalazi Vujadin, no njen Å”ut brani Trako. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, naleti Lokosica bili su sve opasniji. Jedan takav se desio u 27. minutu kada je Džanić sjajnom dugom loptom pronaÅ”la Damjanović, a na nju neoprezno startuje Trako i glavna sutkinja pokazuje na kazneni udarac za Lokomotivu. Odgovornost je upravo preuzela napadačica Brčanskog tima i pogodila za vodstvo od 0:1.

Prvu priliku i jedinu u prvom poluvremenu Fortuna je imala preko Hasić, ali njen udarac je otiÅ”ao daleko preko gola. Dobru igru Lokomotive u 32. minutu krunisala je Ajla Faćić, kada je nakon jedne ukradene lopte dobila pas u prostor od Smiljanić, pa napadačici gostujuće ekipe nije bilo teÅ”ko da zatrese mrežu za 0:2. U 37. minutu već je bilo 0:3. Vasiljević je fenomenalnom dugom loptom pronaÅ”la Damjanović, a golgeterka Lokomotive ovakav poklon rado prihvaća i Å”alje loptu pored Trako za ubjedljivu prednost Lokosica. Do kraja prvog dijela igre viđena je joÅ” jedna lopta u mreži Fortune. Nakon centarÅ”uta Vujadin u kaznenom prostoru bila je velika gužva, ali se najbolje snaÅ”la Džanić i ubacila loptu u gol za 0:4, Å”to je i konačan rezultat nakon prvih 45. minuta.

Lokosice odličnom igrom razbile Fortunu

U nastavku, ista slika. Lokomotiva je očekivano imala terensku nadmoć i inicijativu, a Fortuna se organizovano branila, te pokuÅ”alava da uradi neÅ”to viÅ”e iz kontranapada. U 54. minutu nakon prekrÅ”aja Noćajević nad Faćić, slobodan udarac izvela je Vujadin, no lako je odbranila Trako. Dva minuta kasnije i Vasiljević je pokuÅ”ala dobrim udarcem, ali nema promjene rezultata. U 68. minutu Smiljanić je nakon asistencije Faćić Å”utirala dobro sa 20 metara, međutim Trako ponovo brani. U 71. minutu Lokosice su ukrale jednu loptu na sredini terena, a Damjanović je vidjela bijeg Vujadin, koja se malo i poigrala sa odbranom Fortune i postigla odličan pogodak za 0:5.

- Cijelu sedmicu smo radile i poduzele sve kako bi u ovu utakmicu uÅ”le spremne i na kraju mogu reći da smo zasluženo pobjedile i naÅ” trud, rad i zalagnje na terenu se isplatio. Moramo biti prezadovoljni i ovu utakmicu Å”to prije zaboraviti i okrenuti se posljednjem izazovu koji nas očekuje u ovoj polusezoni, kada na domaćem terenu čekamo ekipu SFK 2000 Sarajevo, rekla je Marija Damjanović, dvostruki strijelac na utakmici.

ŽFK Fortuna Živinice - ŽFK Lokomotiva Brčko 0:5 (0:4).
Stadion: Gradski u Živinicama.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Almasa Hodžić (Breza).
Pomoćnici: Nejra AliÅ”pago (Sarajevo), Nevena Marković (Å ekovići).
Žuti kartoni: Fortuna (Handžić, Karić).
Crveni karton: Nermin Karić u 33. minutu (Fortuna Živinice).

Fortuna: Trako, Handžić, Hamzić, OÅ”traković, Selimović, Hodžić, Žunić, Pejić, Durić, Noćajević, Hasić.

Trener: Nermin Karić.

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Zukić, MeÅ”anović (od 73. Dabić), Trujić, Vujadin, Smiljanić (od 88. Vidović), Vasiljević, Crnobrnja, Faćić (od 88. Å ećić), Damjanović (od 88. Gavrić).Ā 

Trener: Milorad IliÅ”ković.

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Fortuna Lokomotiva
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
AmarZerem je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača