XS
SM
MD
LG

3 : 2
Poluvreme
2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Sara Trujić pogađa mrežu. Drama na stadionu Rođeni!
88'
Gol
Merima Gradinović postiže joÅ” jedan pogodak.
47'
Gol
Evo smanjena rezultata na stadionu Rođeni. Nikolina Vujadin vraća Lokosice u igru!
36'
Gol
Veronika Terzić udovstručuje prednost
30'
Gol
Domaćin vodi rezultatom 1:0 golom Merime Gradinović.
18'
Protokol
Mostar. Stadion Rođeni. Glavni sudija: Ilma Durmo (Zenica). Pomoćnici: Nejra Halać (Zenica), Vesna Miletić (Pale). Delegat: Mihriđina Begović (Sarajevo). Posmatrač suđenja: Darko Obradović (Stolac).
Faković, Čule, A. Isaković, Denda, Terzić, Husić, Gradinović, Piskić, Hrelja, Kreća, A. Isaković. Na klupi su joÅ”: Lovrić, Å imić, Perić, Begović, Čondra, Bjelica. Trener: Zijo Tojaga.
Todorić, Džanić, Zukić, Trujić, Vujadin, Smiljanić, Dabić, Crnobrnja, Faćić, Damjanović, Vasiljević. Na klupi joÅ”: Vasić, Ilić, Vasić, Vidović, Gavrić, Kovač, Malinović, Mirkić. Trener: Milorad IliÅ”ković.
IzveŔtaj utakmice

Lokosice poražene u Mostaru

16.03.2021 D. Vuksanović

Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog poražene su na startu druge polusezone na teŔkom gostovanju u Mostaru od ekipe Emine rezultatom 3:2 u okviru 12. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Iako je bio rezultat tijesan sve do kraja utakmice, kao o igra na terenu, ekipa sa Save nije uspijela izbjeći poraz, pa joj je to ukupno peti ove sezone. Povela je Emina preko Merime Gradinović u 16. minutu, da bi rezultat udvostručila Veronika Terzić u 30. minutu prvog poluvremena.

Rezultat je pet minuta kasnije sjajnim golom smanjila Nikolina Vujadin, nakon Å”to joj je asistirala Marija Damjanović, pa se sa tim rezultatom i otiÅ”lo na odmor. Samo Å”to je počeo drugo poluvrijeme, domaćin je ponovo otiÅ”ao na dva razlike, a drugi gol na meču postiže Merima Gradinović. Ipak, Lokosice se nisu predavale, pa su ponovo smanjile rezultat u 88. minutu preko Sare Trujić, no nažalost nije bilo vremena za izjednačenje i to je bio konačan rezultat.

SFK 2000 Sarajevo je deklasirao na domaćem terenu ekipu Banja Luku sa čak 12:0 i tako doÅ”ao do joÅ” jedne pobjede i odmakao na Å”est bodova u odnosu na drugoplasiranog.

Pet pogodaka na utakmici postigla je Armisa Kuč i tako povećala svoj broj golova na listi strijelaca na 25 u 12 odigranih mečeva ove sezone. Het trik upisala je Alma Krajnić, a po jedan su dodale Maja Jelčić, Amela KrÅ”o, Selma Kapetanović i Fadila Mujkić.

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Emina Lokomotiva
edisefer je podelio utakmicu
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača