XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Borac porazio Velež

06.03.2022 Administrator DC

Fudbaleri Borca savladali su u sklopu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu ekipu Veleža, a konačan rezultat ovog susreta glasio je 2:0.

 

Borac je već u ranoj fazi utakmice prvi zaprijetio preko Dejana Melega, koji je šutirao iz slobodnog udarca, ali još bolju intervenciju je napravio Slaviša Bogdanović. Nakon toga je uslijedila još jedna prilika za banjalučki tim. Goran Brkić je šutirao, ali je lopta prošla pored gola Veleža.

Banjalučani su u prvih dvadesetak minuta susreta imali terensku inicijativu, ali su bili bez konkretnijih prilika, te nisu uspjeli da savladaju Bogdanovića.

Igrala se 30. minuta kada je Jovo Lukić promašio nemoguće. Napadač Borca je sa svega nekoliko metara poslao loptu pored gola Veleža, a šest minuta kasnije u novoj prilici se našao Meleg, ali njegov šut je zaustavio Bogdanović.

Velež je tek u finišu prvog poluvremena ozbiljnije zaprijetio golu Borca. Samir Zeljković se našao u odličnoj prilici, ali njegov udarac je otišao pored gola Borca, pa je na kraju prvo poluvrijeme završeno bez golova.

U drugom poluvremenu je Zeljković opet zaprijetio Nikoli Ćetkoviću i to iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola Borca.  U 53. minuti u prilici se našao Strahinja Bošnjak, ali je nakon ubačaja Brkića katastrofalno šutirao glavom, te je tako propala odlična prilika za Borca. 

Samo tri minute kasnije, Demir Peco je propustio najbolju priliku za Velež. Alen Dejanović je sjajno odigrao pas za njega, ali je veznjak Veleža pogodio vanjski dio mreže Borca. 

Nakon njegovog promašaja, uslijedila je kazna. Borac je poveo u 58. minuti preko Melega, koji je šutirao sa više od 20 metara, te je na kraju lopta završila iza leđa Bogdanovića. 

Feđa Dudić, trener Veleža, nakon primljenog gola je odlučio da baci sve karte u napad, pa je tako izvršio dvostruku izmjenu. Teren su napustili Denis Zvonić i Mehmed Ćosić, a u igru su ušli Brandao i Nemanja Anđušić.

Upravo se Anđušić nakon ulaska u igru odmah našao u prilici. Međutim, njegov šut je završio u rukama golmana Borca, a već u sljedećem napadu je banjalučki klub udvostručio prednost. 

Lukić je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, a Obren Cvijanović je postigao pogodak protiv svog bivšeg kluba, pa je na semaforu Gradskog stadiona u Banjaluci stajalo 2:0 za Borac. 

Poslije drugog gola, Borac je kontrolisao igru i na kraju je došao do pobjede protiv Veleža. Današnjom pobjedom banjalučki klub je napravio odličnu uvertiru pred derbi protiv Sarajeva, koji se igra u sljedećem kolu.

FK Borac - FK Velež 2:0 (Meleg 58', Cvijanović 68).

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Borac Velež
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača