XS
SM
MD
LG

4 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Radnikova bruka u Mostaru

20.03.2022 Administrator DC

Na otvaranju 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski je na stadionu Pod Bijelim brijegom deklasirao ekipu FK Radnik sa 4:0.

Zrinjski je od prve minute imao incijativu na svom terenu, ali se na pogodak čekalo do 23. minute utakmice, kada je svoj prvi pogodak postigao Nemanja Bilbija nakon asistencije Kerima Memije.

 

  Mogao se i lijevi bek Zrinjskog upisati u listu strijelaca u 31. minuti, ali je šutirao očajno. Ipak, pet minuta kasnije stiže drugi pogodak za Zrinjski. Ovoga puta Bilbija je asistirao, a strijelac je bio Mario Tičinović.

Gosti su nastavili sa greškama u svojoj zadnjoj liniji, pa je tako u finišu prvog poluvremena Bilbija još jedanput postigao pogodak za konačan rezultat prvog poluvremena od 3:0.

U nastavku utakmice na samom otvaranju uslijedio je novi pogodak Nemanje Bilbije. Bilbija je tako kompletirao het-trik protiv Radnika, ali i oborio rekord Emira Obuće za najviše pogodaka u jednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bilbija je trenutno na 24 pogotka, a do kraja sezone je ostalo još deset kola, pa će svakako biti zanimljivo vidjeti koji će konačni broj biti za kapitena Plemića.

Sa druge strane do kraja utakmice prilika nije bilo, Zrinjski je prilično mirno priveo susret kraju i došao do trinaeste uzastopne pobjede u Premijer ligi čime je oboren rekord FK Željezničar, koji su u prošlom kolu izjednačili.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Zrinjski Radnik
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
Kerim225 je ocenio igrača
AmarZerem je podelio utakmicu