XS
SM
MD
LG

0 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Željo pregazio Pecaru

03.09.2018 Administrator DC

Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Široki Brijeg sa 3:0.

Iskosa Ćorluka u 7. minuti šutira preko  gola gostiju . Dvije minute poslije ponovo iskosa domaći prijete, lopta ovaj put odlazi pored gola. U 16. minuti Čurjurić sa distance šutira visoko preko gola domaćih. Minutu poslije Matić je dugo vukao loptu, na kraju šutirao, a blokirana lopta odlazi malo preko gola Željezničara.

U 19. minuti odlična prilika za  tim Milomira Ooovića. Čurjurić je ubacio, Veselinović šutirao, a Bilobrk sjajno odbranio u korner. U 27. minuti još jedna velika prilika za Želju. Zajmović je sjajni probio, ubacio, a Veselinović usamljen šutira pored gola. Dvije minute poslije iskosa šutira Pavić, lopta pogađa vanjski dio mreže. U 37. minuti sa 20 metara hvata volej i lopta odlazi preko gola gostiju.

U 37. minuti nova prilika pred golom Širokog. Blagojević je ubacio, Krpić glavom u padu dobro šutirao, ali Bilobrk paradom sjajno brani još jednom u korner. Nakon kornera je tim  Želje poveo. Blagojević je ubacio, a Rodin glavom šutirao i zatresao mrežu domaćih za 0:1. U 45. minuti nakon ubačaja iz prekida Matić šutira preko Željunig  gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 52. minuti Čurjurić ubacuje, a Krpić glavom šutira u dobro postavljenog Bilobrka. U narednoj minuti Marković ubacuje, a Kjosevski u posljednji trenutak boksuje ispred Ćorluke. U 57. minuti nakon korner Željini igračo  istrčavaju kontru, a u završnici ispred Zajmovića u posljednji trenutak izbacuje Barišić. U 60. minuti bilo je 0:2. Nakon kontre Šabanadžovića je izblokirao Kovačić, lopta je došla do Zeca koji prizemno šutira iskosa i pogađa mrežu Širokog. U narednoj minuti Željo dolazi do novog gola. Pavić je sjajno ubacio, a Krpić glavom matirao Bilobrka.

U 70. minuti Bagarić je krenuo na gol gostiju , Bakrač ga ruši, a glavni sudija dosuđuje prekršaj na 18 metara i crveni karton za defanzivca Želje. Barišić je šutira preko gola iz prekida. Jurić u 81. minuti glavom šutira, Kjosevski odlično brani i izbacuje u korner.

Ćorluka u 84. minuti iskosa snažno šutira, lopta odlazi pored  gola. U 90. minuti Bagarić šutira visoko preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 16. septembra protiv Radnika. Susret na Grbavici počinje u 19:30 sati.


Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bakrač, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Blagojević – Veselinović (Zec od 38.), Čurjurić (Bogičević od 72.), Zajmović – Krpić (Dacić od 82.).
Široki Brijeg: Bilobrk – Ćorić (Popović od 75.), Kovačić, Barišić, Marković – Begonja, Matić – Ćorluka, Babić (Jurić od 62.), Čabraja (Marić M. od 62.) – Bagarić.
Žuti kartoni: Krpić,
Crveni kartoni: Bakrač u 70. minuti

(Armin Herić, fkzeljeznicar.ba).

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Široki Brijeg Željezničar
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača