XS
SM
MD
LG

21 : 21
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Borcu Kup BiH

09.05.2019 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Osvajači Kupa: rukometaši Borca/ Foto: Fejsbuk

Rukometaši Borca osvojili su trofej Kupa BiH sedmi put u klupskoj istoriji! Crveno-plavi su večeras, u revanš utakmici finalnog dvomeča igranoj u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci, remizirali sa Izviđačem rezultatom 21:21 što im je, uz minimalan trijumf iz prve utakmice (22:23), bilo dovoljno da odbrane pehar osvojen prošle godine na finalnom turniru u gradu na Vrbasu.

 

Na 190 sekundi do kraja utakmice izabranici Mirka Mikića imali su četiri gola prednosti u odnosu na “skaute” (20:16) i činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali su, ipak, u samom finišu, napravili par grešaka u fazi napada i dozvolili gostima da stignu do izjednačenja (21:21), a u posljednjim sekundama i do prilike za pobjedu, doduše Pirovu jer je Borac postigao više pogodaka u gostima, ali je Milan Vukšić prestupio.

U Borčevom taboru najefikasniji su bili Milan Dakić i Đorđe Ćelić koji su postigli po 6 golova, dok su na drugoj strani isti broj pogodaka zabilježili Milan Vukšić i Vedran Delić.

Crveno-plavi sada, uz ogromnu dozu samopouzdanja, dočekuju plej-of za šampiona Bosne i Hercegovine, koji počinje 18. maja. Do tad, Borčeve rukometaše očekuje i finalni turnir Kupa Republike Srpske, koji se predstojećeg vikenda održava u Trebinju, u organizaciji Rukometnog kluba Leotar. Pored Borca i domaćina, za trofej će se boriti i dobojska Sloga i Lokomotiva. U subotnjim polufinalnim duelima sastaju se Borac i Sloga, odnosno Leotar i Lokomotiva. Klub iz Gospodske ulice brani pehar i u ovom takmičenju.

 

Ostalo Ostalo Kup BiH Borac M:TEL Izviđač
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača