XS
SM
MD
LG

102 : 85
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Mijović srušio svoje

02.12.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mladost - Leotar

MRKONJIĆ GRAD - Košarkaši mrkonjićke Mladosti u 8. kolu Lige 12  BiH u srpskom derbiju svladali su Leotar iz Trebinja 102:85. Pobjeda Mrkonjićana je zaslužena, a da nije bilo opuštanja u završnici treće i početka  četvrte četvrtine bila bi još ubjedljivija.

 

Ovaj meč, pred 500 gledalaca u Sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu obilježila su dvojica Trebinjaca. U domaćem sastavu Stefan Mijović sa 36 i Vladimir Aleksić u Leotaru sa 22 poena.

 U prvoj četvrtini viđena je ravnopravna igra na parketu, pa je prvi period igre završen 20:18.

U drugoj četvrtini odlična igra domaćih košarkaša koji su taj period igre riješili su svoju korist 34:15, pa se na odmor otišlo rezultatom 54:33.

U nastvku meča agresivnija i bolja igra košarkaša iz Trebinja. Serijom 9:2 smanjuju vodstvo Mladosti i treći period igre rješavaju u svoju korist 26:21.Gosti sa dobrom i agresivnom igrom nastavljaju i na početku četvrte četvrtine i u 33 minutu  dolaze  na minus šest poena(77:71).

Međutim, tada na scenu stupa maestralni Stefan Mijović, i uz asistenciju Stojanovića, Birovljeva i Đuranovića obezbjeđuje ubjedljivu i važnu pobjedu Mladosti.

Nakon osam odigranih kola Mladost i Leotar imaju po pet pobjeda i tri poraza.

 Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

-Zaslužena pobjeda. Igrali smo dobro. Ekipa Leotara ove sezone igra kvalitetno. Imaju pet pobjeda. Mi smo se sada s njima izjednačili u broju trijumfa. Odlučila je naša dobra igra u drugoj četvrtini kada smo otišli na 21 poen razlike. Onda je došlo do malog opuštanja. Treba reći da je naš doskorašnji igrač Vlado Aleksić pogodio dosta otvorenih šuteva i doveo utakmicu u neizvjesnost. Tada smo mi ubacili u brzinu više i zasluženo stigli do važne pobjede, rekao je Sladojević.

 Trener gostiju Miro Vukoje i pored poraza svoje ekipe nije bio nezadovoljan igrom.

 -Nismo uspjeli da iskontrolišemo igru kada se stvarala razlika. Kontranapad Mladosti nas je sasjekao. Bilo je dosta lakih poena. Jedino smo mogli da kontrolišemo njihovu tranziciju, a da onda mi pokušamo da odigramo dobro u tranziciji kao što smo to radili u Mostaru. To su stvari koje se u košarci nekada dese, a neka ne. Kao što je slučaj bio večeras u Mrkonjić Gradu. Želim da čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi, fer i korektnoj igri. Takođe, želi da se zahvalim i svojim igračima. Jednostavno dali su sve, ali je protivnik bio bolji. Priča ide dalje. Mi smo na planiranom broju pobjeda. Nastojaćemo da u narednim mečevima zabilježimo pobjede, što bi nam garantovalo miran nastavak šampionata, rekao je Vukoje.

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Leotar
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača