XS
SM
MD
LG

2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac sam sebe porazio

21.11.2020 Administrator DC

U okviru posljednje utakmice subotnjeg programa Premijer lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski je ugostio ekipu FK Borac iz Banja Luke, a konačan rezultat utakmice glasio je 2:1 u korist Plemića.

Prva prava prilika je dovela i do prvog pogotka, a igrala se 14. minuta utakmice, kada su Cruz i Pavlović poklonili pogodak Plemićima. Nakon dodavanja Bilbije MaÅ”ić pogađa prazan gol gostiju i dovodi svoju ekipu u vodstvo.

U nastavku utakmice Zrinjski je zaprijeio i preko Enina, ali je njegov udarac sa distance otiÅ”ao visoko preko gola. Igrao se 28. minut utakmice kada je Kaljanac pokazao na kreč u Mostaru, a razlog tome bilo je igranje rukom večeraÅ”njeg kapitena Borca, Jovanovića. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Nemanja Bilbija.

Borac je do kraja prvog poluvremena stigao da smanji prednost Plemića. U 39. minuti utakmice Borac je iz svoje prve Å”anse stigao do pogotka, strijelac pogotka bio je Jovo Lukić nakon sjajnog centarÅ”uta Gorana Zakarića.

U nastavku utakmice Zrinjski je nastavio sa odličnom igrom, a ovoga puta Bojan Pavlović je sjajno odbranio udarce Bekića i Bilbije u 50. minuti utakmice.

Bilbija je ponovo pokuÅ”ao u 59. minuti utakmice, ali je ipak i ovoga puta Pavlović bio siguran. Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Josip Ćorluka je imao sjajan udarac u 71. minuti utakmice, ali je Pavlović u drugom poluvremenu bio na visini zadataka te je joÅ” jedanput spasio ekipu Banjalučana od debakla u Mostaru.Ā 

HÅ K Zrinjski - FK Borac 2:1
Stadion: Pod Bijelim brijegom. Gledalaca: 0. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Strijelci: MaÅ”ić 14' 1:0, Bilbija 28' 2:0, Lukić 39' 2:1.
Žuti kartoni: Bilbija (HŠK Zrinjski)

HÅ K Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić (Todorović 68.), Ivančić (Sahiti 81.), MaÅ”ić (Kunić 75.), Bekić, Trebotić, Enin, Tičinović (Ibanez 81.), Bilbija. Trener: Mladen Žižović.

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić (Georgiev 58.), Dujaković, Brtan (Kajkut 87.), Subić (Kujundžić 46.), Lukić, Cruz Douglas (Vojnović 46.), Meleg (Čavić 68.), Milojević, Zakarić. Trener: Vlado Jagodić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Zrinjski Borac
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača