XS
SM
MD
LG

21.04.2021 17:00
Tuzla City Simin Han-Tuzla
3 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Å ut na gol
Brza kontra Tuzlaka. Crnkić je asistirao Brkiću kojem nije bilo teÅ”ko da pogdi mrežu Sarajeva.
55.'
Protokol
Glavni sudija: Ermin Sivac. Pomoćnici: Senad IbriÅ”imbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija: MiloÅ” Gigović. Kontrolor: Semir Kaplan. Delegat: Ferid Čovčić.
Postava
Kovačević Vladan Hodžić DuÅ”an OremuÅ” Mirko MeÅ”anović Jasmin Velkoski Krste Miličević Hrvoje Pejović Aleksandar Đokanović Andrej Milanović Slobodan Dupovac Amer Adukor Joakim. Na klupi: Džafić Elvis V Pidro Selmir BeÅ”ić Hamza Hebibović Anel Mustedanagić Zinedin Ramić Tarik Hodžić Faruk Jukić Ivan SuÅ”ić Tino-Sven
Postava
Muminović Azir BariÅ”ić Hrvoje Crnkić Nermin Brkić Goran KarjaÅ”ević Huso Badji Badara MiÅ”ić Petar Nukić Ajdin Doffo Agustin Lučić Luka Morris DerikKobie: Na klupi: Brajlović Bakir Duraković Elvir Ramić Mirsad Džafić Adnan Džaferović Haris Mehidić Damir Ubiparip Vojo Maksimović Dejan MeÅ”inović Belmin
Gol
Poravnao je MeÅ”anović.
Gol
Novi gol Sarajeva. Strelac je Hebibović.
Gol
Treći gol za Sarajevo dao je Velkoski.
IzveŔtaj utakmice

Sarajevo preokretom u finale

21.04.2021 Administrator DC

Sarajevo - Tuzla siti

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 3:1 su savladali Tuzla Siti u drugoj utakmici polufinala Kupa BiH, te sa ukupnih 4:1 prolaze u finale, gdje ih čeka Borac

 

Nakon pobjede u prvom meču rezultatom 1:0, fudbaleri Sarajeva danas su u revanš susretu polufinala Kupa BiH ugostili Tuzla Siti, a domaći tim je imao ulogu favorita, iako u ovom trenutku nije u dobroj formi. 

Sarajevo je imalo mnogo veće kadrovske probleme od gostiju uoči ovog meča, a zbog bolesti ga je preskočio Mattias Fanimo, dok u kadru nije bilo Harisa Handžića zbog lakše povrede. U ekipi Sarajeva nedostajao je još jednom Tino-Sven Sušić, kojem stručni štab ne vjeruje i koji je definitivno postao rezerva u redovima Sarajeva.

Vezni red Sarajeva danas su činili Đokanović, Adukor i Pejović, pa je od starta večerašnjeg meča bilo evidentno da Sarajevu držanje posjeda lopte i nije toliki prioritet. S druge strane, u ofanzivi tuzlanskog tima vratio se Badara Badji, a na poziciji veznjaka zaigrao je Goran Brkić.

Tuzla Siti je od starta zaigrao kao ekipa koja želi dominirati sredinom terena i držati loptu u posjedu, ali iako je u tome uspio, gostujući sastav nije uspio da iz tog posjeda lopte napravi išta značajnije u samoj igri. S druge strane, Sarajevo je igralo vrlo nespecifično, borbeno i sa agresivnim presingom, ali bez da ozbiljnije kontroliše dešavanja na terenu. Stoga su njegove najbolje šanse dolazile nakon grešaka Tuzlaka.

U 14. minuti oba su tima zabilježila svoje prve šanse, ali i na jednoj i na drugoj strani su greške u posljednjem pasu osujetile prilike za ekipe. Kod gostiju je pogriješio Crnkić, a kod Sarajeva Milanović. U nastavku susreta, Sarajevo je bilo nešto bolji tim, a u 27. minuti je stiglo do gola, kada je pogodio Krste Velkoski nakon sjajne akcije. Ipak, gol je opravdano poništen zbog ofsajda.

Samo minutu kasnije, Mešanović je pronašao Pejovića u sredini, a njegov udarac brani golman gostiju Muminović i polako se oba tima pokušavaju "osigurati" i spriječiti protivnika da dođe do gola. Stoga smo u završnici prvog dijela gledali loš fudbal, a izdvojila se jedino situacija kada je Nukić pogodio spoljnji dio mreže.

U drugom dijelu susreta, Tuzla Siti ofanzivnije kreće i stiže do vodstva nakon sjajne akcije u 55. minuti, a mrežu Sarajeva pogađa Goran Brkić. Sarajevo je djelovalo izgubljeno, Pejović koji je vukao konce igre bio je očajan i stoga je Marinović izmjenama morao probati da okrene meč. 

U 65. minuti na teren je ušao Anel Hebibović, a u 73. minuti šansu je dobio Mustedanagić. Već u 76. minuti, Krste Velkoski perfektnom asistencijom izbacuje pred gol gostiju Mešanovića, ovaj zaobilazi golmana Muminovića i pogađa za 1:1 i veliku radost domaćih.

Već u 76. minuti kvalitetno dodavanje Mustedanagića koristi Anel Hebibović i pogađa za 2:1 te rješava pitanje prolaska u finale Kupa BiH, a nakon toga, Sarajevo odigrava vrhunsku kontru u 84. minuti, koju pogotkom završava Krste Velkoski, za konačnih 3:1.

Sarajevo je finalista Kupa BiH i za nešto više od mjesec dana u Zenici će ukrstiti koplja sa Borcem.

FK Sarajevo - FK Tuzla City 3:1 (0:0)
Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase, Koševo
Sudija: Ermin Sivac (Zenica)
Strijelci: 0:1 - Brkić (55), 1:1 - Mešanović (76), 2:1 - Hebibović (78), 3:1 - Velkoski (84)
Žuti kartoni: Oremuš, Mešanović (Sarajevo), Brkić (Tuzla City)

FK Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Hodžić (73. Pidro), Miličević, Dupovac, Adukor, Đokanović, Pejović (73. Mustedanagić), Milanović (65. Hebibović), Velkoski (88. Jukić), Mešanović (88. Bešić). Trener: Vinko Marinović

FK Tuzla City: Muminović, Nukić, Lučić, Barišić (83. Ubiparip), Morris, Karjašević, Brkić, Doffo (83. Džafić), Mišić (62. Mehidić), Crnkić, Badji (72. Ramić). Trener: Husref Musemić

Ostalo BiH Ostalo BiH Kup Bosne i Hercegovine Sarajevo Tuzla City
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača