XS
SM
MD
LG

3 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Osman Hadžikić(G) , Samir Zeljković , Omar Pršeš , Nemanja Anđušić , Nermin Haskić (K), Mitar Ćuković , Raphael Leai , Edo Vehabović , Elvir Muminović , Alen Dejanović , Tino Blaž Lauš , REZERVE Slaviša Bogdanović(G) , Antonio Pavić , Dženan Puce , Ardonis Mućaj , Đanis Gosto , Dževad Sijamija , Emir Halilović , Marko Karamarko , Menezes Dos Santos Wallace ,
Postava
Aldin Ćeman(G) , Elvir Duraković , Amer Drljević , Mirko Oremuš , Damir Hrelja , Anel Hebibović (K), Nermin Alagić , Amer Dupovac , Stefan Denković , Demir Jakupović , Mirsad Ramić , REZERVE Dino Hamzić(G) , Armin Bešagić , Amir Velić , Mersudin Ahmetović , Kenan Hebibović , Edin Biber , Vehudin Alešević , Berin Alić , Petar Bojo ,
Izveštaj utakmice

Remi Veleža i Igmana

12.05.2023 Administrator DC

Velež - Igman 3:3

Fudbaleri Veleža i Igmana odmjerili su večeras snage u 31. kolu m:tel Premijer lige BiH, a meč prepun preokreta je okončan rezultatom 3:3.

 

Nakon sjajne ranije faze proljetnog dijela sezone, Velež je polako počeo zaostajati za pozicijama koje kroz ligu vode u evropska takmičenja, a mostarski tim je večeras imao težak zadatak da na svom terenu savlada Igman i tako nastavi borbu kroz ligu, uoči finala Kupa BiH koje će sa gradskim rivalom Zrinjskim odigrati u srijedu.

Igman ovog proljeća igra odlično i sve je bliže tome da obezbijedi opstanak, a večeras je, logično, nastojao iskoristiti psihološki nezgodan momenat u kojem se Velež našao da bi ga probao savladati i tako svoje brige praktično već sada riješiti. Igman je bio odlično pripremljen za ovaj duel i mogao je do vodstva već u prvoj minuti kada je nekoliko protivničkih igrača nanizao Hrelja koji je potom šutirao, ali je njegov pokušaj osujetio Osman Hadžikić.

Ipak, već u devetoj minuti gosti su iskoristili ono što u prvoj nisu. Drljević je dodao loptu do Denkovića, koji matira Hadžikića, i Velež je bio u novim problemima. Mostarski tim je samo nekoliko minuta kasnije ponovo bio u problemima, ali najbolji fudbaler Igmana Mirsad Ramić pogodio je samo spoljnji dio mreže udarcem sa strane.

Bio je to poziv na buđenje Veležu, koji u 20. minuti stvara prvu ozbiljnu šansu kada griješi Hebibović, a Haskić to ne uspijeva kazniti. Ipak, Haskić u 30. minuti pogađa, a golu je prethodila loša intervencija odbrane Igmana. Haskiću je asistirao Anđušić.

Samo što je poravnao, Velež je mogao do vodstva. Nakon greške u zadnjoj liniji gostiju, Lea‘i je imao šansu da pogodi, ali nije bio precizan. No, u 33. minuti mladi napadač ipak stiže do pogotka i Veležu donosi preokret. Domaći su odigrali dobar napad, a Ćuković je na kraju bio asistent fudbaleru sa Solomonskih Ostrva.

Bilo je već tada jasno da gledamo jednu od boljih i uzbudljivijih utakmica u Premijer ligi BiH ove sezone, no nije tu bio ni blizu kraj uzbuđenjima. Ramić u 42. minuti proigrava Hrelju, a njegov udarac opet nije dovoljno precizan i pogađa prečku, pa Velež ostaje u vodstvu, koje je u posljednjoj minuti prvog dijela dodatno povećano.

Lea‘i upošljava Dejanovića nakon brze akcije, a ovaj matira Ćemana za 3:1 i činilo se tada, komotno vodstvo Veleža uoči drugog dijela.

Međutim, uporni gosti nisu tek tako odustajali, a već u 47. minuti Elvir Duraković bježi Veležovoj odbrani koja nije dobro reagovala i pogađa za 3:2. Rezervista Valas, koji je ušao umjesto Lea‘ija, u 60. minuti jako loše šutira nakon odličnog dodavanja Anđušića, te ostaje samo jedan razlike za Rođene. Samo nekoliko minuta kasnije, Dejanović otima gostima loptu i izlazi sam na Ćemana, ali i on promašuje.

Promašene šanse domaćinu su se brzo osvetile. Igrala se 67. minuta kada je Igman nadoknadio dva gola zaostatka i poravnao. Bešagić je bombom sa preko 25 metara pogodio mrežu Veleža i donio svom timu u tom trenutku odličan rezultat, koji bi mu mnogo značio u nastavku borbe za opstanak u ligi.

Bila je u nastavku susreta evidentna nervoza, a naročito kod domaćih fudbalera, kojima rezultat nikako nije odgovarao i praktično im je mogao značiti i kraj snova za plasman u evropska takmičenja kroz ligu. Stoga ne čudi da je Igman imao šansu da preokrene, kada je Hreljin udarac sa gol linije izbacio Dejanović. S druge strane, stvorio je i Velež šanse da ponovo povede, a udarci Halilovića i Zeljkovića sa distance nisu bili precizni. U samoj završnici šansu je imao i Ćuković, ali njegov udarac blokirao je sjajni Drljević. Potom je i Lauš bio blizu pogotka, ali nije bio dovoljno precizan.

Promjene rezultata do kraja nije bilo, a mostarski tim sada ima 45 bodova i okreće se finalu Kupa BiH protiv Zrinjskog. S druge strane, Igman ima 34 boda i dobru šansu da riješi sva pitanja u narednom kolu protiv Tuzle. 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Velež Igman
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača