XS
SM
MD
LG

27 : 27
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac finalista Kupa BiH

14.03.2019 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Rukometaši Borca boriće se, u odlučujućem dvomeču, za trofej u Kupu BiH! Crveno-plavi su u revanš utakmici polufinala, igranoj u dvorani Borik pred blizu 1500 gledalaca, remizirali sa prvoplasiranim timom Premijer lige BiH i prošlosezonskim finalistom Kupa BiH visočkom Bosnom rezultatom 27:27, što im je, uz pobjedu u Visokom (24:28), bilo dovoljno da se nađu u finalu i dođu do šanse da po sedmi put osvoje pehar namijenjen najboljem u kup-takmičenju.

Izabranici Mirka Mikića bolje su ušli u meč i u prvih 10 minuta bili tri koraka ispred Visočaka (5:2, 6:3). Ipak, gosti su brzo došli do daha i serijom 3:0 stigli do izjednačenja (6:6,), a nedugo zatim i do prvog vođstva (7:8). Na pauzu između dva 30-minutna perioda otišlo se pri prednosti Bosne od dva gola (12:14), što je u tom, ali i u pojedinim momentima nastavka, bio najveći gostujući plus na utakmici (14:16, 17:19). Borac je prvi naredni put došao do prednosti pet minuta prije kraja kada je pogodio Dean Šešić (24:23), bilo je +1 za naš tim i na 15 sekundi do kraja kada je Bojan Rađenović bio precizan iz sedmerca (27:26), ali su gosti ipak Borik napustili nakon što je sedmerac, dosuđen u posljednjim sekundama, u gol pretvorio Nedžad Imamagić.

Drugi finalista Kupa BiH biće poznat 27. marta, kada svoju drugu utakmicu polufinala igraju Izviđač i VogošÄ‡a Poljine Hills. Prvi meč, igran u Ljubuškom, završen je pobjedom domaće ekipe rezultatom 27:23.

Najistaknutiji pojedinac u crveno-plavom taboru u meču sa Bosnom bio je golman Bojan Ljubišić, koji je odbranio 15 šuteva gostujućih rukometaša, a što se tiče liste strijelaca, prednjačili su Milan Dakić i Dejan Unčanin koji su postigli po 4 gola.

Predstojećeg vikenda Borčeve rukometaše očekuju nove obaveze u Premijer ligi BiH, a protivnik će, u 18. kolu, ponovo u Boriku, biti mostarski Zrinjski.

Ostalo Ostalo Kup BiH Borac M:TEL Bosna
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača