XS
SM
MD
LG

Mladost Doboj-Kakanj
08.08.2020 17:30
2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Sarajevu samo bod (video)

08.08.2020 Administrator DC

Mladost i Sarajevo remizirali su rezultatom 2:2 u susretu drugog kola Premijer lige BiH. Nakon teÅ”kog poraza od Borca u prvom kolu, fudbaleri Mladosti danas su ugostili Sarajevo u susretu drugog kola Premijer lige BiH. Mladost je neÅ”to spremnija dočekala ovaj duel nego je bio slučaj u susretu prvog kola sa Borcem, kada je u meč uÅ”la nakon jako kratkih priprema, Å”to je uzrokovano koronavirusom.Ā 

Fudbaleri kakanjskog tima očekivano su bili u potpuno podređenom položaju od početka danaÅ”nje utakmice, ali borbeno su igrali i uspijevali su uglavnom držati Sarajevo daleko od svog gola.Ā 

Nakon pobjede u Krupi, Sarajevo je kao ogroman favorit doputovalo u Kakanj, a prvu Å”ansu stvorilo je već u prvoj minuti, kada Handžić Å”utira pored gola. Potom su se počele redati Å”anse za goste, promaÅ”ivali su redom Tatar, Rahmanović i Handžić. S druge strane, Mladost je u 12. minuti nakon kontranapada dobila slobodan udarac, ali izblokiran je pokuÅ”aj Anesa Vazde.

Sarajevo je imalo potpunu kontrolu sredine terena kroz prvi dio, ali bilo je mnogo nedostataka u njegovoj igri, u najvećoj mjeri uzrokovanih nonÅ”alancijom pred protivničkim golom.Ā 

U 17. minuti Handžića lijepo pronalazi Tatar, ali ovaj promaÅ”uje. Potom u 25. minuti pokuÅ”ava Tatar, ali Bukvić brani, a onda se nakratko lopta seli pred kazneni prostor Sarajeva.

Å erbečić faulira Hadžića, a nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta u ruku pogađa upravo Å erbečića, no sudija MiloÅ” Gigović i pored protesta domaćih ne pokazuje na bijelu tačku.

Samo dvije minute kasnije, Handžić joÅ” jednom loÅ”e Å”utira nakon dodavanja Tatara, a onda Bukvić sjajno brani udarac Velkoskog poslije najljepÅ”e akcije prvog poluvremena. Malo je ovaj promaÅ”aj i obeshrabrio igrače gostiju, pa do kraja prvog dijela viÅ”e nije bilo ozbiljnijih Å”ansi za Sarajevo.

Nastavljeno je mučenje Bordo tima i u drugom dijelu, a tek nakon desetak minuta igre Sarajevo je stvorilo nekoliko Å”ansi. Nisu se snaÅ”li Pidro i Rahmanović, no Rahmanović je u 58. minuti izborio penal nakon duela sa MiloÅ”em Nikolićem. Ovaj je dobio žuti karton, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Benjamin Tatar, koji je Sarajevu donio prednost.

Već u 61. minuti, Mladost stiže do poravnanja, a mrežu Sarajeva pogodio je njegov nekadaÅ”nji fudbaler Nedim Hadžić, nakon ubačaja iz prekida i previÅ”e komotne intervencije zadnje linije Sarajeva.Ā 

Sarajevo je u 67. minuti stiglo do novog vodstva, a ovaj put strijelac je bio Haris Handžić, koji je pogodio nakon dodavanja Besima Šerbečića. U akciji je učestvovao i novi fudbaler Sarajeva Matthias Fanimo.

Činilo se da je Sarajevo rijeÅ”ilo pitanje pobjednika, ali nonÅ”alancija Bordo tima se opet obila o glavu gostima. Faul je na lijevoj strani napravio Pidro, a Enes Alić je Å”utirao preko jako loÅ”e postavljenog živog zida. U pozitivnom smislu nije se istakao ni golman Vladan Kovačević, te je rezultat u 80. minuti poravnat.

Do kraja susreta, blijedo i neprepoznatljivo Sarajevo je pokuÅ”avalo da zaprijeti golu domaćih, ali bezuspjeÅ”no, pa je na kraju meč okončan bez promjene rezultata.

FK Mladost - FK Sarajevo 2:2

Stadion: MGM Farm Arena, Kakanj. Sudija: MiloÅ” Gigović (GradiÅ”ka). Golovi: 0:1 - Tatar (59) P, 1:1 - Hadžić (61), 1:2 - Handžić (67), 2:2 - Alić (80)Žuti kartoni: Marić (Mladost), Rahmanović (Sarajevo)

FK Mladost:Ā Bukvić, Alić, Nikolić, Mahmić,Ā Lalić, Biber, Begić, Dedić (72. Kovač), Marić (56. MaÅ”ić), Vazda (88. Mirkov), Hadžić (88. Guzijan)

FK Sarajevo:Ā Kovačević, Hodžić, Pidro (84. Mustedanagić), Å erbečić, Miličević, OremuÅ”, Đokanović (84. Dupovac), Rahmanović (62. Jukić), Velkoski (62. Fanimo), Tatar, Handžić (78. Ahmetović)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Mladost Sarajevo
CrnaMamba22 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača