XS
SM
MD
LG

5 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Lokomotiva razbila Banja Luku za nova tri boda

26.08.2020 D. Vuksanović

Lokomotiva savladala Banja Luku

Lokomotiva je rezultatom 5:0 pobjedila Banja Luku u Brčkom u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Domaće fudbalerke su dominirale svih 90. minuta, dok Banjalučanke gotovo da nisu imale niti jedan opasan Å”ut prema golu domaćeg tima.

Od izlaska na teren vidjelo se da su Lokosice u ovaj meč uÅ”le čvrstog rijeÅ”enja da upiÅ”u sva tri boda. Ekipa Milorada IliÅ”kovića je u sedmoj minuti povela, nakon velike gužve ispred Å”esnaesterca, Damjanović se lijepo okrenula i bez razmiÅ”ljanja pucala prema golu, te uspjeÅ”no savladala Gvozderac za 1:0. Osam minuta poslije Lokosice su mogle udvostručiti prednost preko Sare Trujić, koja je samo pogodila prečku, pa je rezultat ostao nepromjenjen.

U 21. minuti domaće su udvostručile prednost, MeÅ”anović je sjanim pasom uposlila Damjanović, a njoj nije bilo teÅ”ko da zatrese drugi put mrežu na utakmici i donese dobru prednost svojoj ekipi. Imala je Lokomotiva joÅ” nekoliko prilika u prvom poluvremenu, a najbolja preko Smiljanić u 36. minuti, koja je odlično Å”utirala, ali je Gvozderac odbranila njen udarac. Manje, viÅ”e to je bilo sve u prvom dijelu igre, koje je potpuno zasluženo pripalo Brčankama.

Odlično započele sezonu

U nastavku se gotovo igralo u istom ritmu, Lokomotiva je napadala, a Banja Luka se uglavnom branila i pokuÅ”avala da uradi neÅ”to viÅ”e iz kontranapada. Nije se dugo čekalo na novi pogodak domaćina, igrala se 51. minuta, kada je Vujadin iskoristila greÅ”ku Barać i odlično poslala loptu pored Gvozderac za vođstvo od 3:0. Nakon toga, nova prilika za Lokosice doÅ”la je u 63. minuti. Smiljanić je odlično Å”utirala i pogodila prečku, a u nastavku akcije i Damjanović stativu, ali je rezultat ostao isti.

Deset minuta kasnije, doÅ”lo je do novog rezultata, Vujadin je prekrasnom dugom loptom prebacila odbranu Banja Luke i odlično pronaÅ”la Smiljanić, a ona rutinski zavrÅ”ava akciju i postiže svoj prvi pogodak za novi klub. Samo dva minuta kasnije, Nikolina Vujadin, koja je odigrala sjajnu utakmicu, topovskim udarcem sa 25 metara pogađa lijevi ugao Gvozderac i postavlja konačan rezultat utakmice.

- Prije svega čestitke djevojkama na pobjedi visokim rezultatom 5:0. Vjerujem da oni danas koji su gledali, mogli su da vide da je mogao da rezultat bude i drugačiji u naÅ”u korist, ali mozda i ne, jer ekipa Banja Luke je mlada iĀ dala je sve od sebe po ovom teÅ”kom vremenu. Vjerujem da je primjetna razlika i u kvalitetu, ali i treba biti maksimalno fokusiran na ovoj temperaturi i odigrati devedeset minuta. Vjerujem da su djevojke odradile maksimalno koliko su mogle, tako da možemo da budemo zadovoljni. Gledaćemo da idemo utakmicu po utakmicu i da skupimo Å”to veći broj bodova. Čeka nas nova u subotu, to je praktično u pet dana treći meč, tako da vidjećemo. Nadamo se da ćemo nastaviti igrati iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje, rekao je trener Lokomotive, Milorad IliÅ”ković.Ā 

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Banja Luka 5:0 (2:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Ilma Durmo (Zenica).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Vujadin, Dabić).

Lokomotiva: Todorić, Å ećić (od 84. Malinović), Džanić (od 84. Nakičević), MeÅ”anović (od 52. Dabić), Trujić, Vujadin, Smiljanić, Zukić, Crnobrnja (od 70. Faćić), Damjanović (od 84. Vidović), Vasiljević.

Trener: Milorad IliÅ”ković.

Banja Luka: Gvozderac, Barać, Ćebedžija, Savić, Jandrić (od 88. Đukanović), Marjanović, Bokan (od 77. Kokir), Filipović, Lolić, Milanović, Cvijić.

Trener: SaÅ”a Kujundžić.

Igračica utakmice: Nikolina Vujadin (Lokomotiva Brčko).

Deseta pobjeda protiv Banjalučanki

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Lokomotiva Banja Luka
edisefer je podelio utakmicu
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača