XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
Tekstualni prenos utakmice
Dizdarević, Šabanović, Pidro, Lazić, Mujakić, Đokanović, T. Ramić, Kapić, Suljić, Čataković, Bagarić.
Postava
Muminović, Nikić, SuÅ”ić, Maksimović, Blagojević, Ristanović, Å krijelj, Živković, Đorić, Pantelić, Å ubert
IzveŔtaj utakmice

Radnik poražen na KoŔevu

06.05.2022 Administrator DC

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo je slavio pobjedu protiv FK Radnik na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 1:0.

Prva najbolja Å”ansa za Bordo tim doÅ”la je već u sedmoj minuti utakmice, Kapić je sjajno proigrao Å abanovića koji je Å”utirao, ali je Muminović odbranio njegov udarac. Dvije minute kasnije Kapić je oprobao svoj udarac, ali samo joÅ” jedna odbrana za Muminovića.

Ā 

Nakon Å”to je Bordo tim imao boljih početnih deset minuta, ali je sredina prvog poluvremena u potpunosti pripala gostima iz Bijeljine. Dvije velike Å”anse Radnik je imao u 20. i 21. minuti utakmice, ali udarci Pantelića i Maksimovića su bili odbranjeni od strane Dizdarevića.

U 30. minuti utakmice Radnik je ponovo zaprijetio, ovoga puta preko Nikića koji je Å”utirao desnom nogom, ali je udarac otiÅ”ao pored gola. Jedini pogodak u prvom poluvremenu vidio se u samom finiÅ”u susreta.Ā 

Nakon Å”to je sjajno propustio loptu Čataković, Kapić je odlično proigrao Suljića koji spuÅ”ta loptu na volej Čatakoviću, a ovaj sjajno pogađa mrežu Radnika za 1:0.Ā 

U nastavku utakmice Bordo tim je potpuno dominirao i imao sjajnu terensku incijativu. Odličnu Å”ansu imao je Čataković već u 48. minuti utakmice, ali je Å”utirao pored gola nakon "skraćenog kornera" Suljića.Ā 

U 55. minuti utakmice Bagarić u Å”ansi, ali udarac je bio očajan. Hamza Čataković je mogao doći i do Ā gola u dva navrata, ali je Muminović svaki njegov pokuÅ”aj kao u 66. minuti i 74. minuti utakmice, uspjeÅ”no odbranio.Ā 

Najbolja Å”ansa za Radnik u drugom poluvremenu desila se u 78. minuti utakmice, a ponovo je akter bio Dejan Maksimović. Ovoga puta njegov udarac sa dvadesetak metara brani odlično raspoloženi Belmin Dizdarević. Samo nekoliko minuta kasnije Å”ansu je imao Hebibović, ali je lopta otiÅ”la visoko preko gola.

Stadion: Asim Ferhatović Hase
Gledalaca: 1000
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Strijelci: Čataković 1:0 - 45.
Žuti kartoni: Suljić, T. RamićĀ (Sarajevo) Maksimović, Blagojević (Radnik)

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Pidro, Lazić, Mujakić, Đokanović, T. Ramić (Šećerović 79.), Kapić (Hebibović 64.), Suljić (I. Ramić 71.), Čataković (Palić 79.) i Bagarić (Ahmetović 64.). Trener: Aleksandar Vasoski.

FK Radnik: Muminović, Nikić, Ristanović, Å ubert, SuÅ”ić (Å arić 79.), Blagojević, Maksimović, Đorić (Vasić 61.), Pantelić, Å krijelj (Handžić 61.), Živković (Vazda 71.). Trener: Velibor Đurić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sarajevo Radnik
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača