XS
SM
MD
LG

1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Bender; Galić, Kosorić, Drina, Šehić; Beća, Hajdarević, Štilić, Subašić, Gasal; Hodžić. Na klupi su: Muftić, Zec, Vučenović, Fatai, Duraković, Osmanović, Resić, Mujić, Kočević.
Postava
Erić, Devedžić, Ramić, Dž. Beganović, Kurtalić, H. Beganović, Karišik, Kapetanović, Veselinović, Balić, Mehmedović. Na klupi su: Bukvić, Jusić, Ćivić, Hadžić, Husejinović, Alić, Maksimović, Predragović, Mujagić.
Izveštaj utakmice

Remi Slobode i Želje

29.05.2022 Administrator DC

Fudbaleri Slobode danas su u sklopu 33. kola Premijer lige BiH na Tušnju protiv Željezničara odigrali neriješeno, a konačan rezultat ovog meča je glasio 1:1. 

Igrala se treća minuta meča kada je Sead Subašić bio u prilici, ali je odbrana Slobode dobro reagovala i otklonila opasnost ispred svog gola, a onda je isti igrač minut kasnije ponovo uspio dobro šutirati, ali je njegov udarac odbranio Filip Erić.

 

U uvodnim minutama meča je Željezničar imao veći posjed lopte u svojim nogama, što im se isplatilo kada je tim sa Grbavice u petoj minuti stigao do vodstva. 

Armin Hodžić je zatresao mrežu Slobode, ali pogodak nije slavio iz poštovanja prema svom bivšem klubu, a tuzlanski sastav je u šestoj minuti mogao ekspresno doći do izjednačenja, ali je Mirsad Ramić promašio nemoguće. 

U 13. minuti, Aleksandar Kosorić je bio u prilici nakon kornera Semira Štilića, ali je defanzivac Željezničara šutirao pored gola. 

Četiri minute kasnije je Sloboda preko Kapetanovića pokušala ugroziti gol tima sa Grbavice, ali je na vrijeme intervenisao Kosorić, koji je spasio svoju ekipu sjajnom reakcijom.

 U 19. minuti u prilici se ponovo našao Ramić, koji je pokušao iskoristiti lošu intervenciju Bendera, ali se rezultat nije promijenio. 

Kurtalić je u 23. minuti spasio Slobodu. Pokušao je Štilić nakon kombinacije sa Bećom savladati golmana tuzlanskog sastava, ali u tome nije uspio, pa je propala dobra prilika za tim sa Grbavice. 

Sredinom prvog poluvremena, Štilić je pokušao iz slobodnog udarca ugroziti gol Slobode, ali se rezultat nije mijenjao. 

I kada su mnogi na Tušnju mislili da će Željezničar do kraja prvog poluvremena uspjeti sačuvati prednost od jednog gola, Sloboda je u 41. minuti stigla do izjednačenja. 

Nakon gužve u šesnaestercu tima sa Grbavice, lopta je došla do Jusića, koji je lijepo šutirao, a onda je fudbaler Slobode savladao Bendera, koji nije imao nikakve šanse da odbrani njegov udarac. 

Na startu drugog poluvremena, Kapetanović je šutirao sa distance, ali je lopta otišla preko gola Bendera, da bi nakon toga Željezničar zaprijetio preko Gasala, ali je odbrana Slobode bila na visini zadatka.

Iako je Željezničar bio malo aktivniji u drugom dijelu meča na Tušnju, klub sa Grbavice nije uspio da stvori ozbiljnu priliku u nastavku susreta.

U 66. minuti je Resić pokušao sa 20 metara, ali je lopta otišla preko gola Tuzlaka, da bi se dvije minute kasnije na udarac odvažio i Beća, ali nije bilo opasnosti po gol Filipa Erića. 

Nakon pokušaja Resića, uslijedio je period mirne igre, ali su obje ekipe do kraja susreta stvorile po jednu ozbiljnu priliku. Prvo je dobar napad u 82. minuti imao Željezničar preko Kočevića i Resića, ali je Beganović na kraju otklonio opasnost ispred svog gola, da bi onda u 90. minuti Bender odbranio udarac Alića. 

Stadion: Tušanj. Gledalaca: 1.000. Sudija: Kazlagić Mirza (Cazin). Žuti kartoni: Galić, Hajdarević (Željezničar). Strijelci: 0:1 - Hodžić (5), 1:1 - Jusić (40). 

Sloboda: Erić, Devedžić (24. Jusić), Ramić (75. Alić), Dž. Beganović, Kurtalić, H. Beganović, Karišik, Kapetanović, Veselinović (75. Maksimović), Balić (60. Husejinović), Mehmedović (60. Mujagić). Trener: Amir Spahić. 

Željezničar: Bender; Galić, Kosorić, Drina, Šehić; Beća, Hajdarević, Štilić (62. Zec), Subašić (62. Resić), Gasal (75. Kočević); Hodžić. Trener: Edis Mulalić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sloboda Željezničar