XS
SM
MD
LG

31 : 36
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Leo porazio Hercegovinu

20.11.2022 Administrator DC

Hercegovina - Leotar

Rukometaši Hercegovine prvi put poslije tri godine napustili su poraženi Sportsku dvoranu „Nevesinjka“. Impresivna serija Nevesinjaca na domaćem terenu završena je u hercegovačkom derbiju u 10. kolu Premijer lige BiH. Bodove iz Nevesinja nosi Leotar nakon bolje igre u drugom poluvremenu.

 

Prvi dio susreta protekao je u rezulatskoj klackalici. Serijom 3:0 u posljednja dva minuta Trebinjci odlaze na odmor sa golom prednosti.

Leotar je mnogo bolje otvorio drugi dio susreta i već u 41. minutu na semaforu je stajalo 18:24. Najveću prednost od osam golova Trebinjci su imali u 50. minutu. Hercegovina se ni tada nije predavala. Riješeni da pred ispunjenom dvoranom do kraja odigraju u borbenom duhu Nevesinjci su uspjeli da prepolove prednost rivala, ali ne i da naprave veliki preokret.

Leotar je opravdao visok plasman na tabeli i nagovijestio da bi naredne sezone mogao igrati evropske utakmice. Hercegovini predstoji borba za očuvanje premijerligaškog statusa, ali je najvažnije što je već poslije deset kola rukometna popularnost u Nevesinju podignuta na maksimum. Atmosferu iz posljednjih nekoliko utakmica u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ priželjkuju i mnogo veće rukometne ekipe iz regiona.

U narednom kolu Nevesinjci putuju u Bugojno.

HERCEGOVINA – LEOTAR 31:36 (13:14)

Sudije: Dejan Berjan (I. Sarajevo), Goran Ilić (Doboj). Gledalaca: 500. Sedmerci: Hercegovina 6(5), Leotar 7(7). Isključenja: Hercegovina (6 min), Leotar (16 min).

HERCEGOVINA: Ivanović (3), Šarenac, Čabrilo (2), Dragović (10), Vujadinović, Vučić, Zečević (3), Cvijanović, Hadrović, Zlatić (1), Bratić, Kovač, Karanović (2), Tomić (8), Bešić, Ražnatović (2).

LEOTAR: Savović, Veraja, Arizanović, Parežanin (2), Milojević (4), Ninković, Knežević, Ratković (1), Todorov, Babić (4), Smajilbegović (1), Dimitrijević (10), Racković, Uljarević (1), Stanković (13).

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Hercegovina Leotar
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Radnicki21 je ocenio igrača