XS
SM
MD
LG

2 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Važni bodovi za Banja Luku

22.04.2019 D. Vuksanović

Banja Luka

Fudbalerke Banja Luke ostvarile su veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak, pošto su juče u Srebreniku pobjedile domaću ekipu Gradinu rezultatom 2:4.

Ekipa Željka Durića je tako osvojila važne bodove, dok je Gradina gotovo, ali sigurno izgubila sve šanse za opstanak. Meč su bolje otvorile domaće igračice, jer su povele već u trećoj minuti preko Šećić, nakon greške Vasić koja je loše procijenila loptu, pa je Gradina povela 1:0.

Taj gol kao da je dao krila ekipi Banja Luke koja je krenula nešto ofanzivnije i bolje da igra. Iako je prvo poluvrijeme završeno sa prednošću domaćeg tima, Banja Luka je itekako pokušavala da stigne do izjednačenja, međutim rezultat se nije mjenjao.

U nastavku utakmice sasvim drugi tim Željka Durića je izašao na teren, već u trećoj minuti drugog dijela igre Banjalučanke su izjednačile, Bektaš je šutirala po golu, Avdić je dobro intervenisala, ali je na loptu naletila Cvijić i pogodila mrežu.

Zatim 10. minuta poslije Bektaš je ubacila loptu u šesnaesterac, gdje se ponovo dobro snašla Cvijić i postigla svoj drugi pogodak na utakmici, te donijela preokret svojoj ekipi.

Onda u 70. minuti Bektaš je probila po desnoj strani, išla je sama do kraja i u bliži ugao golmana Avdić pogodila, te donijela prednost od 1:3. Devet minuta poslije kontranapad za gostujući tim, Cvijić koja je odigrala sjajnu utakmicu ostavila je petom loptu za Lolić, a ona rutinski postiže pogodak.

Do kraja utakmice Šećić je svojim drugim pogotkom samo ublažila poraz svog tima i postavila konačan rezultat meča.

- U utakmicu smo ušli malo više napeti, primili smo gol na početku, ali nismo dozvolili da padnemo, već smo dodatno kao tim digli glavu i ušli ofanzivnije, jače i bolje. Tako sa tim što smo željeli da pokažemo naš trud, rad i da pokažemo da možemo da odnesemo tri boda kući. Naravno to nam se ostvarilo i mislim da smo zaslužili da pobjedimo. Veoma su nam važna ova tri boda za opstanak u ligi. Zadovoljni smo utakmicu, ali uvijek može još bolje. Sljedeći vikend nam dolazi Radnik iz Bijeljine i sada smo samo fokusirane na taj meč, da se spremimo što bolje možemo, oni su veoma kvalitetna ekipa i pružićemo koliko možemo da što bolje odigramo, kaže Dijana Cvijić, fudbalerka Banja Luke.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽFK Banja Luka 2:4 (1:0).

Stadion: Gradski u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Nejra Ališpago (Sarajevo) i Aida Jusufović (Sarajevo). Žuti karton: Banja Luka (Barać).

Gradina: Avdić, Bećirović, Kastrati, Zolotić, Pezerović, Hasić, Ružić (od 72. Hamzić), Šećić, Čorbić, Mujić, Memić. Trener: Nermin Karić.

Banja Luka: Vasić, Barać, Bektaš, Jandrić (od 90+2. Bojanić), Selimović, Vasiljević (od 46 Savić), Lolić, Marjanović (od 75. Janković), Ćebedžija, Cvijić, Milanović. Trener: Željko Durić.

Igračica utakmice: Dijana Cvijić (Banja Luka).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer ženska liga BiH - Liga za opstanak Gradina Banja Luka
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača