XS
SM
MD
LG

0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Široki preko Radnika u Evropu

30.05.2021 Administrator DC

Fudbaleri Širokog Brijega danas su u Bijeljini odigrali protiv ne baš previše motivisanog domaćina susret odluke u borbi za plasman na evropsku scenu. Kao veliki favorit Širokobriježani su ušli u duel sa timom koji je (ne)zvanično ispao iz lige, odnosno spasiti ga može samo ako Mladost ne dobije licencu za igranje Premijer lige BiH naredne sezone.

 

Širokobriježani su od početka diktirali tempo igre, ali nisu uspijevali odmah da postignu gol. Udarac sa distance Zvonimira Begića bio je neprecizan, a kod domaćih jedinu šansu je imao Jovan Motika, koji je zaustavljen u solo prodoru.

Najbolju šansu u ranoj fazi utakmice imao je Ivan Ikić, koji je šutirao iz slobodnog udarca i to vrhunski, ali njegov je pokušaj odbranio Kozić, izbacivši loptu u korner. 

Nekoliko minuta kasnije, Širokobriježani stižu do vodstva. Vukoja je ubacio u kazneni prostor domaćina, a tamo se odlično snašao Stipe Jurić, koji trese mrežu Radnika za veliku radost gostiju. 

Bio je to i konačan ishod prvog dijela, a vrlo rano u drugom poluvremenu, Široki Brijeg udvostručio je svoju prednost i tako suštinski završio posao protiv Radnika. U 55. minuti, nakon ubačaja iz kornera, najbolje se u kaznenom prostoru Radnika snašao Jure Obšivač, koji je rutinski zatresao mrežu bijeljinskog kluba.

Do kraja meča, Široki Brijeg je tako osluškivao isključivo ishod meča iz Kaknja, jer je samo eventualnim remijem između Mladosti i Veleža mogao ostati bez plasmana u Evropu. Remija u Doboju kod Kaknja nije bilo, pa je Široki Brijeg ponovo otišao n međunarodnu scenu.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Radnik Široki Brijeg
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača