XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Smajić sruÅ”io Sarajevo

20.04.2019 Administrator DC

Sloboda - Sarajevo 2:1/foto:fena

TUZLA, 20. aprila (FENA) - U susretu 27. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su danas fudbaleri  Slobode pobijedili ekipu Sarajeva rezultatom 2:1 (0:1).

Iako su Tuzlaci imali terensku inicijativu, prvi su mrežu zatresli gosti. U 32. minuti Edis Smajić je na oko 25 metara od svog gola izgubio loptu u duelu sa Rifatom Kapićem, koji je odmah poslao lijevo prema Amaru Rahmanoviću. Ovaj je bez oklijevanja, sa oko 18 metara, opalio ljevicom, a lopta je ispod grede ušla u mrežu – 0:1.

U 45. minuti Antonio Vidović je mogao izjednačiti, ali je sjajno intervenirao golman Sarajeva, Vladan Kovačević.

U drugom poluvremenu Sloboda je krenula na sve ili ništa. Redale su se akcije ispred 16-erca gostiju, a u 54. minuti rezultat je izjednačen.

Na lijevoj strani Muharem Čivić se "prošetao" pokraj Darka Lazića i Amara Rahmanovića, a zatim je prevario i golmana Kovačevića, poslavši loptu desno od njega njega u suprotni ugao  gola – 1:1.

Domaći su mogli povesti u 58. minuti, nakon prodora Perice Ivetića na lijevom krilu, pronašao je u sredini Smajića koji je s dva metra udaljenosti promašio loptu.

U trenutku kada se očekivalo da će susret završiti podjelom bodova, Tuzlaci su, u prvoj minuti sudijske nadoknade postigli gol za pobjedu. 

Sa svoje polovine terena Amar Pršeš je poslao dugu loptu na lijevu stranu. Toni Livančić je samo proslijedio u sredinu, gdje je Smajić zahvatio tek toliko da joj promijeni smjer i prevari golmana Kovačevića, koji snosi krivicu za ovaj gol.

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga Sloboda Sarajevo
zule01 je ocenio igrača
zule01 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača