XS
SM
MD
LG

3 : 1
Poluvreme
3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Protokol
Donji Vakuf. Gradski stadion u Donjem Vakufu. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Tamara DoÅ”en (Prijedor), NebojÅ”a Čiča (Prijedor). Delegat: Emina Čizmić (Kakanj). Posmatrač suđenja: Elvir Grabus (Travnik).
Begić, Bojanić, Lukić, Brkić, Mujagić, Rahmanović, Duvnjak, BaÅ”ić, Haračić, Kulalić, Bajrić. Na klupi su joÅ”: Žulj, Ademović, Malkoč, Brtan, Å eper. Trener: Samir Vrban.
Marčeta, Lukić, Mitrović, Blagojević, Å akotić, Marković, KrajÅ”umović, NjeguÅ”, Ždero, Stokanović, Stojanović. Na klupi su joÅ”: Babić, TeÅ”ić, Stevanović, Jović, Radulović, Milović. Trener: Dragan jevtić.
IzveŔtaj utakmice

Iskra savladala Radnik

16.03.2021 D. Vuksanović

Iskra Bugojno

Fudbalerke Iskre pobjedile su ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:1 na gradskom stadionu u Donjem Vakufu u prvoj utakmici drugog dijela sezone Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Bugojanke su tako stigle do joÅ” jedne pobjede ove sezone, a sedme protiv Radnika u međusobnim utakmicama. Početak duela očekivano, bio je miran, s obzirom da su oba tima tek izaÅ”la iz trenažnog procesa, uÅ”li su u utakmicu sa previÅ”e opreznosti.

Prvu Å”ansu imao je Radnik nakon kornera, kada je Å akotić uputila centarÅ”ut prema Marković, ali njen udarac glavom ide pored desne stative. Prva prava prilika za Iskru, ujedno je bila i pogodak. Mujagić je nakon jedne gužve u kaznenom prostoru dobro se snaÅ”la i iz okreta pogodila za 1:0. Pet minuta kasnije mogle su Bugojanke do joÅ” jednog gola, ali je bila neprecizna Lukić.

U 34. minutu Rahmanović je takođe oprobala svoje sposobnosti, pa je njen pokuÅ”aj otiÅ”ao malo iznad prečke. U samom finiÅ”u prvog poluvremena pala su joÅ” dva gola. Prvo je Duvnjak nakon jedne gužve u Å”esnaestercu goŔći iskoristila odbitak i poslala loptu u mrežu za 2:0, a svoj prvenac minutu kasnije postiže i Kulalić, do duÅ”e, uz malo sreće, jer se lopta nespretno odbila od Mitrović, pa se na odmor otiÅ”lo sa 3:0.

Radnik je neÅ”to otvorenije igrao u nastavku, te prvu priliku imao u 48. minutu kada je pokuÅ”ala Å akotić, ali je njen udarac odbranila Begić. Ipak, u 55. nije bilo spasa. Marković je ukrala jednu loptu na sredini terena i uposlila u prostor KrajÅ”umović, a ona koristi svoje najveće oružje i bježi odbrani Iskre, te postiže pogodak za 3:1.

U 68. minutu Lukić je nakon asistencije Kulalić mogla do svog prvog pogotka u nastavku sezone, ali ju je u tome spriječila stativa. Posljednja prilika na utakmici viđena ja za Radnik, kada je Marković dodala loptu do KrajÅ”umović, ali njen udarac očeÅ”ljao je stativu i nije bilo promjene rezultata

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Radnik Bijeljina 3:1 (3:0).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Tamara DoÅ”en (Prijedor), NebojÅ”a Čiča (Prijedor).
Žuti kartoni: Iskra (Bojanić), Radnik (Mitrović).
Crveni karton: Anđela Mitrović u 81. minutu (Radnik Bijeljina).

Iskra: Begić, Bojanić, Lukić, Brkić, Mujagić, Rahmanović, Duvnjak, BaÅ”ić, Haračić, Kulalić (od 89. Å eper), Bajrić.

Trener: Samir Vrban.

Radnik: Marčeta, Lukić, Mitrović, Blagojević, Å akotić, Marković, KrajÅ”umović, NjeguÅ”, Ždero (od 76. Stevanović), Stokanović, Stojanović.

Trener: Jelena Milović.

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Iskra Radnik Bumerang