XS
SM
MD
LG

3 : 1
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Sjajan pogodak Vesne NjeguÅ” iz slobodnog udarca.
80'
Gol
Sjajan gol Ajle Faćić.
55'
Penal
JoÅ” jedan gol, ovog puta realizatorka je Nikolina Vujadin.
37'
Penal
Pogodak pao u Brčkom, Lokosice vode rezultatom 1:0 golom Marije Damjanović.
33'
PokuÅ”ala je Vasiljević, no ide lopta pored gola.
24'
Žuti karton
Vesna NjeguÅ” je dobila javnu opomenu.
20'
Faul
Prilika da Lokomotiva zaprijeti iz slobodnog udarca.
17'
KrajÅ”umović je imala priliku, ali Å”utira preko gola.
10'
Protokol
Brčko. Stadion: Lokomotiva. Glavni sudija: Nejra Halać (Zenica). Pomoćnici: Ilma Durmo (Zenica), Medina Šut (Zenica). Delegat: Biljana Đurđić (Brčko). Posmatrač suđenja: Jasmin Smajić (Kalesija).
IzveŔtaj utakmice

Lokosice slavile protiv Radnika u komŔijskom derbiju

20.03.2021 D. Vuksanović

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog pobjedile su u komŔijskom derbiju ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:1 u meču 13. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Ā 

Treneri Milorad IliÅ”ković i Selma Omerović odlučili su se izvesti isti sastav kao u prethodnom meču protiv Emine, dok je Jelena Milović napravila dvije izmjene sa svojim stručnim Å”tabom, a umjesto Zorane Marčete, na gol je stala mlada Sandra Babić, dok Anđela Mitrović nije mogla nastupati crvenog kartona, umjesto nje nakon kratkog odsustva vratila se Anja Stević.

Lokomotiva je tako stigla do prvog trijumfa u nastavku sezone i osvojila 22 bod, dok je Radnik doživio drugi poraz i to indetičnim rezultatom kao i u Donjem Vakufu protiv Iskre, te ostao na petom mjestu sa 18 osvojenih.

U prvih deset minuta obe ekipe su se očigledno igraleĀ u tome ko će biti strpljiviji Å”to se tiče napada. Prve dvije Å”anse na meču imao je Radnik preko Sofije KrajÅ”umović, koja je u razmaku od dva minuta imala dvije dobre prilike, ali nije uspjela da postigne pogodak. U 16. minutu prvu priliku imala je Lokomotiva preko Slađane Smiljanić, no sigurno je to odbranila Babić i rezultat se nije mjenjao. Å est minuta kasnije svoj udarac oprobala je i Vujadin iz slobodnjaka, ali je Babić joÅ” jednom bila na mjestu.

U 33. minutu Damjanović je pala u kaznenom prostoru, a Halać je nakon kratkog razmiÅ”ljanja pokazala na bijelu tačku i Lokosice su imale lijepu priliku doći do vođstva, Å”to su i učinile. Damjanović je Å”utirala u desnu stranu i sigurno pogodila za 1:0. Četiri minute kasnije novi kazneni udarac za Lokomotivu. Ovog puta nespretno je odreagovala Stokanović, koja je igrala rukom i joÅ” jednom je Lokomotiva imala priliku doći do novog gola. Međutim, sada se promjenio izvođač jedanesterca, a odgovornost je preuzela Vujadin i sigurno pogodila za 2:0, Å”to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Lokosice pobjedile Radnik

U nastavku, Radnik je neÅ”to agresivnije zaigrao i prvu priliku imao preko Rajne TeÅ”ić, ali je mlada fudbalerka tima iz Bijeljine Å”utirala preo gola. U 55. minutu viđen je novi pogodak. Damjanović je uposlila u prostor Faćić, a ona sigurno zavrÅ”ava akciju i donosi svojoj ekipi prednost od 3:0. U 60. minutu Radnik je imao joÅ” jednu Å”ansu preko Blagojević, no otiÅ”la je lopta pored gola. GoŔće su do smanjenja rezultata doÅ”le deset minuta prije kraja meča.

KrajÅ”umović je iznudila slobodan udarac, a u pogodak ga je sjajno pretvorila NjeguÅ”, te ostavila bez ikakve Å”anse Todorić da to odbrani. Imale su Bijeljinke novu priliku u samom finiÅ”u, ali je TeÅ”ić pogodila prečku i rezultat se do kraja utakmice nije promjenio. Ukoliko bi Lokomotiva na kraju drugog krugaĀ ostala četvrta, a Radnik peti, po bergerovoj tablići, u prvom kolu trećeg kruga, ponovo bi za neÅ”to manje od dvije sedmice gledati iste protivnike na istom mjestu.Ā 

- Za nas jedna sigurno jedna veoma bitna pobjeda. Å to se tiče utakmice, mislim bilo je realno i očekivati da će nas čekati jedan težak duel protiv Radnika, s obzirom da je to komÅ”ijski derbi i da se oba tima međusobno dobro poznaju. Čestitam svojim saigračicama i stručnom Å”tabu na ovom trijumfu, jer mislim da možemo svi da budemo zadovoljni Å”to se toga tiče. Nemamo puno vremena za odmor, jer nas u srijedu očekuje takođe joÅ” jedan važan duel, u okviru Kupa Bosne i Hercegovine, te ćemo se odmoriti i adekvatno pripremiti za to, rekla je Nikolina Vujadin, igračica Lokomotive.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Radnik Bijeljina 3:1 (2:0).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra Halać (Zenica).
Pomoćnici: Ilma Durmo (Zenica), Medina Šut (Zenica).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Zukić, Vasiljević), Radnik (NjeguÅ”).

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Zukić, Trujić (od 77. Malinović), Vujadin, Smiljanić, Dabić, Crnobrnja, Faćić (od 90. Gavrić), Damjanović, Vasiljević.

Trener: Milorad IliÅ”ković.

Radnik: Babić, Lukić, Stojanović, Å akotić, Marković (od 58. Radulović), NjeguÅ”, Stević (od 65 Jović), Stevanović (od 46. TeÅ”ić), KrajÅ”umović, Blagojević, Stokanović.

Trener: Jelena Milović.

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Lokomotiva Radnik Bumerang
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača