XS
SM
MD
LG

1 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Gačankama Kup BiH

09.03.2024 Administrator DC

Odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba Gacko “RD Swisslion” osvojile su Kup BiH, pošto su u finalnom susretu u Orašju savladale vječitog rivala ŽOK “Bimal” Jedinstvo iz Brčkog rezultatom 3:1 (25:13, 25:23, 16:25, 25:26).

Prema riječima trenera Saše Slijepčevića, ovo je bila utakmica u kojoj su aktuelne prvakinje BiH pokazale sav svoj kvalitet.

 

-Ovo je veliki uspjeh za nas, pogotovo ako se zna da smo u posljednjih deset godina drugi put osvojili Kup BiH. Bila je to utakmica u kojoj smo prvi set dobili bez problema, u drugom znatno teže došli do prednosti od 2:0, a u trećem je došlo do pada u igri. Ipak, u tim trenucima pokazali smo ono što imaju velike ekipe, stvari su došle na svoje mjesto i na kraju sasvim zasluženo stigli smo do pobjede i trofeja u Kupu – rekao je Slijepčević.

Prvo ime finala bila je Jelena Stanimirović, koja je proglašena za igrača odlučujućeg susreta.

-Jelena je bila zaista sjajna, ali je odbojka takav sport da sve iodbojkašice u ekipi moraju biti bez greške ukoliko želimo osvajati trofeje. Evo, pokazalo se da mi imamo tim koji zna šta hoće, a zasluge za pehar pripadaju svima. Nemamo mnogo vremena za odmor i već sada razmišljamo o prvom susretu četvrtfinala protiv ekipe iz Sarajeva. Taj meč igramo u “Gradu Sunca” i želimo da upravo sa našim sponzorom, kompanijom “Swisslion”, proslavimo novi trofej i krenemo u osvajanje titule – dodao je Slijepčević.

Ana Gajić, kapiten ŽOK Gacko “RD Swisslion”, nije krila zadovoljstvo nakon odigrane utakmice.

-Mislim da smo opravdali očekivanja. Iako je u jednom trenutku došlo do pada u igri, to nas nije potreslo, a da budem iskrena, nisam posumnjala da može doći do bilo kakve neizvjesnosti. Čestitam ekipi iz Brčkog na prikazanoj igri, a ono što me posebno raduje je to što smo pokazali karakter i da smo spremni za najteže ispite u šampionatu BiH koji su pred nama. U prvenstvu smo bez poraza stigli do plej-ofa i nadam se da ćemo tako i nastaviti – istakla je Ana Gajić.

Novim trofejom zadovoljan je i sportski direktor ŽOK Gacko “RD Swisslion”, Ivan Maljević.

-Gacko nastavlja da piše istoriju. Mislim da je ovo bila najvažnija utakmica u sezoni jer u finalu nemate pravo na grešku. Mi to nismo dozvolili, nastupamo planski i posebno se zahvaljujemo našem sponzoru kompaniji “Swisslion”, koja nam je omogućila da samo razmišljamo o rezultatima. Mislim da se spoj ova dva šampiona pokazao onako kako je to i zamišljeno – naglasio je Maljević.

Izvor:slportal.net

 

Ostalo Ostalo Kup BiH Bimal-Jedinstvo Gacko
vukmar je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača