XS
SM
MD
LG

2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Bukvić, Jusić, Ramić, Beganović, Čivić, Osmić, Predragović, Veselinović, Balić, KariÅ”ik, Mehmedović.
Postava
Ćetković, Ćorić, Begić, Ntchamda, Vojnović, Subić, Lukić, Čavić, Meleg, Milojević, VuÅ”urović.
IzveŔtaj utakmice

Preko Borca do opstanka

15.05.2022 Administrator DC

Fudbaleri Slobode danas su u sklopu 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu savladali ekipuĀ Borca, a konačan rezultat ovog meča je glasio 2:1.

Utakmica protiv Borca je za Slobodu bila izuzetno važna, s obzirom na to da se tuzlanski tim bori za opstanak u druÅ”tvu najboljih, te jeĀ na kraju ekipa Amira Spahića stigla do svog cilja, a to je pobjeda.

U prvom napadu Slobode, koji se desio u četvrtoj minuti, Beganović je pokuÅ”ao pronaći Ramića, ali je na kraju lopta doÅ”la do golmana banjalučkog tima.

Tuzlanski sastav je nakon toga opet zaprijetio golmanu Borca. PokuÅ”ao ga je Predragović iznenaditi, ali nije uspio u svojoj namjeri, a onda se inicijativa Slobode isplatila u 14. minuti.

Ramić se najbolje snaÅ”ao u protivničkom Å”esnaestercu nakon kornera, te je golom svoju ekipu doveo u vodstvo, a njegov pogodak je izazvao erupciju oduÅ”evljenja na TuÅ”nju.Ā 

Mehmedović je u 17. minuti dobro centrirao, ali je Ćorić ispred svog gola dobro intervenisao, pa je tako propala prilika za Slobodu.Ā 

PropuÅ”tene prilike Slobode je Borac mogao kazniti u 30. minuti. Ā ÄŒavić je pokuÅ”ao glavom ugroziti gol tuzlanske ekipe nakon asistencije Begića, ali je Bukvić uhvatio loptu, te je na najbolji mogući način sačuvao svoju mrežu.

Borac je nakon prilike Čavića imao neÅ”to veći posjed lopte u svojim nogama, pa su uĀ finiÅ”u prvog poluvremena stigli do izjednačenja rezultata.

VuÅ”urović je iskoristio jednu loptu koju mu je poslao Subić, iako su prethodno dva igrača Slobode ležala na travi, on je rutinski savladao Bukvića za izjednačenje, poslije čega je nastao haos na TuÅ”nju.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo i to prilikom Slobode, ali loÅ”e su kombinovali Beganović i Mehmedović, da bi se nakon toga desile nove varnice na TuÅ”nju. U sukob su uÅ”li Predragović i Begić, ali se sudija ovaj put nije uhvatio za svoj džep.Ā 

U 62. minuti dobar prodor je imao VuÅ”urović, ali odbrana Slobode je dobro reagovala i spasila svoj gol, a onda su pet minuta kasnije u akciji učestvovali Beganović i Ramić, ali ispred njih je intervenisao Milojević.

Sloboda je u 72. minuti doÅ”la do drugog gola na utakmici protiv Borca, a svoj drugi gol na danaÅ”njem meču je postigao Ramić. Veselinović je ubacio loptu u Å”esnaesterac, a napadač Slobode je glavom pogodio protivničku mrežu.Ā 

Do kraja utakmiceĀ je FK Sloboda uspio zadržati prednost protiv Borca, te je ovom pobjedom teoretski osiguraoĀ opstanak u Premijer ligi BiH, jer dva kola prije kraja prvenstva ima Å”est bodova viÅ”e i bolju gol razliku od prijedorskog Rudara.

Sloboda će narednom kolu gostovati ekipi Sarajeva, dok će u posljednjem 33. kolu na svom terenu dočekati FK Željezničar. Ekipu Rudara očekuju utakmice protiv Radnika u gostima i Zrinjskog na svom terenu.

FK Sloboda - FK Borac (Ramić 14', 71', - VuÅ”urović 45')

Fudbal Fudbal m:tel Premijer liga BiH Sloboda Borac
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača