XS
SM
MD
LG

4 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kunić Borčev spasilac

29.04.2018 Administrator DC

Fudbaleri Borca savladali su večeras na Gradskom stadionu, u utakmici 7. kola Lige za opstanak BH Telekom Premijer lige BiH, ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja rezultatom 4:2 i stigli na korak od potvrde opstanka u elitnom druÅ”tvu. Crveno-plavi nakon trijumfa nad ekipom Mladosti, od koje su tri puta poraženi u tekućoj sezoni, imaju 10 bodova viÅ”e od zeničkog Čelika, koji sutra igra svoj meč 7. kola plej-auta protiv GOÅ K-a u Gabeli.

Trostruki strijelac za naÅ” tim u večeraÅ”njoj utakmici bio je Petar Kunić, koji je mrežu iza leđa golmana Semira Bukvića pogađao u 14, 47. i 79. minutu, zahvaljujući čemu je napadač crveno-plavih stigao do četvrtog mjesta liste strijelaca sa 10 postignutih golova u sezoni.

Igrao se, kako rekosmo, 14. minut kada je Kunić postigao svoj prvi gol i stigao do vođstva. Čuvar gostujuće mreže u želji da izbaci loptu u polje predao ju je direktno u noge Kuniću, koji ga vara i rutinski pogađa. Nastavio je Borac sa napadima tokom čitavog poluvremena, ali konkretne zavrÅ”nice do kraja tog dijela igre nije bilo. Kada je publika na Gradskom stadionu očekivala da se na 15-minutni odmor ode pri minimalnoj prednosti izabranika Darka Vojvodića, Mladost je izjednačila i to iz prve prave Å”anse na meču: proÅ”ao je Darko MiÅ”ić po desnoj strani i uputio loptu pred gol Gorana VukliÅ”a, gdje je najprisebniji bio Dalibor Pandža.

Već na startu drugog dijela, Borac je vratio prednost na svoju stranu. U 47. minutu Mladost je izgubila loptu na polovini terena naÅ”eg tima, ista je stigla do Vladana Danilovića koji odmah upoÅ”ljava Kunića koji ponovo precizno Å”utira i matira Bukvića.

14 minuta kasnije, Mladost je po drugi put na utakmici stigla do ā€œiksaā€: pogrijeÅ”ila je odbrana Borca, a do lopte je na lijevoj strani stigao Milivoje Lazić koji silovitim udarcem ā€œcijepa mrežuā€ iza leđa Gorana VukliÅ”a.

Preuzeo je Borac ponovo inicijativu, u želji da Å”to prije stigne do novog gola, a desilo se to u 73. minutu kada je dobru partiju golom krunisao Danilović. 6 minuta kasnije, postavljen je konačan rezultat: centrirao je sa lijeve strane Luka Lučić, koji je na startu drugog dijela zamijenio Armina Mahovića, na suprotnoj stativi je usamljen ostao Kunić koji postiže svoj treći večeraÅ”nji, a Borčev četvrti gol.

Fudbalere Borca u naredna dva kola očekuje isto toliko gostovanja: prvo će naÅ” tim gostovati posljednjeplasiranim Vitezu, a potom i GOÅ K-u.

BORAC ā€“ MLADOST 4:2 (1:1)

strijelci: 1:0 Kunić (14.), 1:1 Pandža (45.), 2:1 Kunić (47.), 2:2 Lazić (61.), 3:2 Danilović (73.), 4:2 Kunić (79.), stadion: Gradski, gledalaca: 500, sudija: MiloÅ” Gigović (GradiÅ”ka), žuti kartoni: Veselinović, Puzigaća (Borac), Pandža (Mladost).

BORAC: VukliÅ”, Puzigaća, Karić (od 65. minuta Ilić), Kunić, Mahović (od 46. minuta Lučić), Žeravica, Majkić, Danilović, Janičić, Veselinović, Zekanović (od 58. minuta Čudić). Trener: Darko Vojvodić.

MLADOST: Bukvić, Benović, Lazić, Sadiković, Å ećerović, HiroÅ”, Regoje, Pandža (od 67. minuta Aganspahić), Mujagić (od 36. minuta Čomor), MiÅ”ić (od 71. minuta Hrustanović), Isaković. Trener: Nermin Å abić.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Liga za opstanak Borac Mladost
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača