XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sudija fudbalera nazvao konjem, indijance, majmunom

26.05.2019 Administrator DC

Fudbaleri Metalegea su u pretposljednjem kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine pobijedili TOŠK iz Tešnja rezultatom 2:1

 

TOŠK je ostao sa igračem manje u 44. minuti susreta i to zbog dva žuta kartona golmana Haruna Strike u razmaku od svega 11 minuta.

Kako je naveo delegat Esad Kudelić iz Bužima, Strika je u 33. minuti dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja odnosno prigovora na odluku glavnog sudije dok je 11 minuta kasnije dobio istu kaznu zbog odugovlačenja sa nastavkom igre.

Sam Strika se oglasio na svom Facebook profilu gdje je rekao da ga je sudija Kenan Bajraktarević iz Orašja nazivao majmunom, konjem, indijancem, te da nema smisla više se baviti fudbalom.

- Vrhunac našeg nogometa gdje sudija naziva igrača majmunom, konjem, indijancem. Djeci dajte harmoniku, solfeđo, kanite se djeco fudbala, napisao je golman TOŠK-a na Facebook profilu.

Inače, TOŠK je poveo u 21. minuti susreta preko Osme Nuhanovića da bi domaći izjednačili u 31. minuti preko Sabahudina Jusufbašića. Konačan rezultat i pobjedu domaćima je donio Deni Simeunović u 79. minuti susreta.

Izvor:zosradio.ba

Lige Federacije Lige Federacije Prva liga FBiH Metalleghe BSI TOŠK
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača