XS
SM
MD
LG

Pale spremne za "ulični basket"

Tradicionalni međunarodni turnir u uličnom basketu na Palama „Satellite FIBA 3×3 Pale 2019“ biće održan od 26. do 29. juna, a pobjednik ovogodišnjeg turnira, osim novčane nagrade u iznosu od 2000 KM, kvalifikovaće se u Beograd na turnir iz serije Challenger.
Ovogodišnji, 16. po redu turnir, biće odigran na terenu Studentskog centa „Pale“ na Koranu, biće podijeljen u tri konkurencije: seniori, seniorke i juniori, a sve ekipe iz inostranstva, kao i iz udaljenih dijelova Republike Srpske i BiH imaće obezbijeđen smještaj.

Prvi dan dan turnira, srijeda 26. jun, rezervisan je za utakmice grupne faze u konkurenciji juniora i seniorki. U četvrtak, 27. juna, juniori i seniorke odigraće finalni dan, a seniori će početi sa odigravanjem mečeva u grupnoj fazi. Za petak, 28. jun, predviđen je nastavak grupne faze seniora, a u subotu 29. juna očekuje se najveći spektakl, finalni dan seniorskog basketa i takmičenja u zakucavanjima, kao i u šutiranju za tri poena, koje će i ove godine biti humanitarnog karatera.

Izvor "STREETBALL TEAM“ Pale