XS
SM
MD
LG

Ako me Dejo pozove

Safet Sušić

Napadač nikšićke Sutjeske i strelac jedinog pogotka za šampiona Crne Gore u Bratislavi protiv Slovana (1:1) Damir Kojašević, inače bivši fudbaler Sarajeva, istakao je, sa sigurnošću, da će novi selektor “sokolova” biti Safet Sušić. Pre selektora koji je jedini reprezentaciju BiH odveo na jedno veliko takmičenje – Svetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine kao glavni kandidat za klupu Crne Gore se pominjao još jedan eks selektor “Zmajeva” i fudbaler Sarajeva Faruk Hadžibegić.

Međutim, sarajevski mediji prenose izjave Safeta Sušića koji ističe da nije kandidat za mesto selektora Crnogoraca, tačnije da s njim niko nije razgovarao iz Fudbalskog saveza iz Podgorice, kao što je to bio slučaj sa Hadžibegićem.

-Ne bih o tome mnogo pričao o medijskim natpisima. Kada je neko kandidat za bilo koju funkciju, ili se kandiduje za neku od pozicija, onda ga i pozovu na razgovor. Niti sam se kandidovao, niti me je iko ikada kontaktirao iz Fudbalskog saveza Crne Gore. Rekao bih iskreno da jeste. Nema se tu šta ni kriti, niti imam razloga da nešto tako – rekao je Safet Sušić.

Na pitanje da li ga uopšte interesuje funkcija selektora Crne Gore, odgovorio je sledeće:

-Šta možemo da pričamo na tu temu? Šta bih ja voleo, šta neko drugi… Da me predsednik Dejan Savićević pozove i kaže: “da li želiš biti naš selektor?” Naravno, pričao bih s njim. Možda bi se i dogovorili… Ovako, šta da kažem, stvarno nemam šta reći. Ne znam od kuda informacija da sam kandidat, još pogotovo “prvi pik” za selektora Crne Gore. Dejana Savićevića sam posledi put video pre pet godina. Cenim ga i izuzetno mi je drag čovek. Eto to je jedino konkretno što mogu da kažem. Iskreno, najiskrenije tako je i opet vama ponavljam, niko me nije zvao da budem selektor Crne Gore.

Bez obzira na to, mogućnost dolaska popularnog papeta u Podgorinu nije u potpunosti isključen. On je, kao i Faruk Hadžibegić, bio saigrač Dejana Savićevića u dresu reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine kada su “plavi” ostvarili jedan od najvećih uspeha na mondijalima, osvojivši peto mesto pod dirigentskom palicom Ivice Osima.

Safet Sušić je na manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” za 2013. godinu dobio Zlatnu povelju “Miljan Miljanić” koja se dodeljuje za izuzetne sportske poduhvate i ostvarenja. A Pape je ušao u istoriju fudbala “Dejtonske zemlje” kao prvi, i jedini, selektor koji je BiH odveo na jedno veliko takmičenje.