XS
SM
MD
LG

Gašenja klubova u Krajini

 

Pred sami start liga tri područna saveza - Prijedor, Gradiška, Banja Luka došlo je do smanjenja broja klubova, u odnosu na prethodnu sezonu.

U PFS Prijedor ugašeni su Radnik iz Kozarske Dubice i Omladinac iz Draksenića . Oba kluba su prošle sezone odustali od takmičenja,i nisu prijavili ekipe za nastupajuću sezonu. Nije obnovljen ni jedan klub, tako da ove sezone  Peta liga PFS Prijedor ima samo 6 klubova.

U PFS Banja Luka  ugašen je seniorski tim Džaja iz Banja Luke, koji se nije prijavio za ovu sezonu. A pred sami start Druge lige RS,ugašen je Karanovac.Istovremeno nije obnovljen ni jedan klub.

U PFS Gradiška sa radom su prestali Tamaris Mrčevci i FK Jablanica. Tamaris je prošle sezone odustao u toku takmičenja, a Jablanica se nije prijavila za nastup u OFL Gradiška.

Jedina pozitivna vijest je obnova Borca iz Šibovske i Mladosti iz Bajinaca,koji su ne svojom voljom prošle sezone suspendovani od matičnog PFS Gradiška, o čemu smo pisali na našem portalu.

Sve u svemu, u ova tri područna saveza ugašeno je  šest  klubova, a obnovljena dva.

Trend koji je već prisutan  svake sezone, , više ugašenih klubova nego obnovljenih ili novoosnovanih. Razlozi, slični, besparica, nedostatak igrača, odumiranje sela, nezainteresovanost  lokalnih zajednica za sportske klubove..