XS
SM
MD
LG

Nema odustajanja od razrešenja Mile Kovačevića

Vanredna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske nije donela ništa novo i ništa dobro našem bolesnom fudbalu.

Naime, članovi Izvršnog odbora koji su i tražili vanredno zasedanje insistirali su da im se saopšti šta je administra cija FS RS uradila po pitanju održavanje vanredne Skupšti ne.

Pre sedam dana je u FSRS stigao zahtev 43 delegata Skupštine za vanrednu Skupštinu. Generalni sekretar FRSRS  Goran Ćejić je mora obavestiti sve da li se zahtev prihvata ili ne. 

Predsednik saveza Mile Kovačević je članovima Izvršnog odbora rekao da im neće saopštiti odluku, jer nije prošlo sedam dana od podnošenja zahteva, već šest dana i nekoliko časova, pa će se odluka obelodaniti tokom dana,a krajnji rok je ponoć. Tačnije imaju u FSRS vremena večeras  00,00 časova.

 Šta u toj odluci piše videćemo, a prema našim saznanjima članovi Izvršnog odbora koji su i tražili vanrednu sednici da bi se raspravljao o stanju u FSRS su praktično ponovili svoju odlučnost da se o tome priča, ali i da se ide na razrešenje predsednika FSRS Mile Kovačevića. Rekli su mu, prvi put za 12 godina njegove vladavine u lici da je izgubio podršku, da nam je savez ophrvan problemima i da je rešenje u njegovom odlasku.

Nije se Kovačević sa time složio i istakao je da će da vlada kako on misli da treba i po Statutu, a pri tome je istakao da je navodno bilo pritiska na pojedine članove Izvršnog odbora da potpišu zahtev za vanrednom sednicom. Njih šest je odmah reagovalo i istaklo da nikakvog pritiska nije bilo i da su oni jednostavno digli glas protiv  autokratija Kovačevića.

Predsednik FSRS je na sednici direktno optužio Vicu Zeljkovića da je kolovođa svega i da će on prema svojim ovlašćenjima poduzeti disciplinske mere.

Gotovo četiri časa je trajala rasprava koja nije išla u pravcu pronalaženje rešenja, već naprotiv. Zanimljivo, da  se prvi put u istoriji Fudbalskog saveza Republike Srpske sednica snimala i video i audio. Zašto, valjda znaju u FSRS.

Dakle, ostaje da se sačeka odluka administracija saveza oko zakazivanja ili ne zakazivanja vanredne Skupštine. Nakon toga se mogu nagađati ili predviđati naredni potezu dve strane,  dakle one malobrojne koju predvodi Mile Kovačevića i druge koju čine  većina  članova Izvršnog odbora i 42 člana Skupštine...

O tome kada se oglasi FSRS ima li Skupštine ili ne. Podsećamo da je Pravna komisija saveza pre nekoliko dana izašla sa stavom da je sazivanje vanredne Skupštine i legitimno i legalno... Zanimljivo, da današnjoj sednici nije prisustvovao niko ispred Pravne komisije, a bilo je rečeno da će ih administracija FSRS pozvati.

 Da li su odustali od poziva kada su dobili njihovo mišljenje, a ono ne ide u prilog Kovačeviću???