XS
SM
MD
LG

OSS testira mlade odbojkašice iz Republike Srpske

Foto: Miroslav Tanasković

Odbojkaški savez Republike Srpske uz pomoć odbojkaškog saveza Srbije vršio je danas u Višegradu testiranja mladih odbojkašica iz Foče, Čajniča, Rudog, Rogatice i domaćih odbojkašica.

Testiranja će se vršiti širom Republike Srpske, a Višegrad je prvi domaćin, dok narednih dana slijede treninzi na Sokocu, Gacku i Trebinju.

- Poslije ovih testiranja napraviće se kartoni djevojčica za lakše praćenje njihovog razvoja u budućnosti, a iz OSS su vidjeli preko Tijane Bošković, Brankice Mihajlović da ovdje postoje veoma talentovane odbojašice – kazao je Rade Baralić sportski direktor OK „HE na Drini“.

Selektor pionirske reprezentacije Srbije Nemanja Zekić istiće da su ovdje stekli bolju sliku u znanje i sposobnosti djevojčica i pokušavaju da naprave paralele sa odbojkašicama iz drugih okruga kako Republike Srpske, tako i Srbije.

- Na proputovanju kroz Republiku Srpsku radimo promociju odbojke, da na neki način vratimo zahvalnost što su vaše dvije odbojkašice donijele zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva i nosimo pehar evropskog šampiona. Pritom djelimo iskustva u radu sa mlađim kategorijama između dva saveza - istakla je Biljana Mihailović, direktor mlađih ženskih selekcija Srbije.

Podsjetimo da su odbojkašice Srbije prošlog mjeseca postala šampionke Evrope, a Tijana Bošković iz Bileće je proglašena za MVP turnira, dok je Brankica Mihajlović iz Brčkog u idealnom timu prvenstva.

Foto: Miroslav Tanasković