XS
SM
MD
LG

BiH završila na poziciji četiri

Lihtenštajn - BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je završila  jedne od najlošijih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u njenoj istoriji. Na kraju  je u grupi bila četvrta sa samo 13 bodova. Ispred nje su Italija, Finska, grči Grčka, a iza selekcije Jermenije i Lihtenštajna.

Robert Prosinečki je u ovom meču, a nakon onog poraza od Italije u Zenici (0:3) na teren poslao jednu ’’šaranu’’ bh reprezentaciju. Tomom susreta se videlo da je to jedna neuigrana  ekipa, sa mnogo slabosti. igralo se sa dosta grešaka u i fazi napada i odbrane. Domaći tim nije imao mnogo razloga za strepnju pred svojim golom. Na samom startu dva obećavajuća bh napada su zaustavljena zbog ofsajd pozicije. Prve konkretnije napade bh selekcija je izvela u 15, minuti, ali je odbrana Lihtenštajna lako zaustavila   Hajradinovića i Hodžića. Kako je vreme odmicalo igra bh tima je bila sve bezidejna, pa su do gola pokušavali doći udarcima sa distance. Jedinu valjanju priliku propustili su u 39. Minuti. Duljević je odlično asistira, a šutirao je Hodžić. Domaći golman odbija loptu ka Hajradinoviću, a ovaj je šalje visoko preko gola.

Drigi deo počeo u taboru bh tima Dino Hotić, umesto Duljevića. Bio je ovo debitantski nastup Hotića i mogao je na samom otvaranju drugog dela do gola. Oteo je loptu igračima Lihtenštajna, ali je šutirao visoko preko prečke golmana B. Bušela.

Do pogotka bh tim stiže u 57.minuti. Hajrović je poslao centaršut ka Hajradinoviću, a on glavom upošljava Eldara Čivića. Bio je to prvi pogodak ovog igrača za bh selekciju.

Vrlo brzo su gosti stigli i do drugog gola, a pogodio je Armin Hodžić iz solo prodora. Isti igrač je u 72.minuti dobro pratio akciju svoga tima, iskoristio jednu dubinsku loptu i postavio konačan rezultata susreta Lihtenštajn – Bosna i Hercegovina 0:3.

Po završetku meča sa Lihtenštajnom selector Robert Prosinečki je rekoa:

-Momci su dobro odradili ovaj meč. Pored tri gola imali smo još prilika. Prvi put smo igrali u ovom sastavu, sa igračima koji su manje igrali do sada i možemo biti zadovoljni viđenim. Predstoji nam žrijeb za plej ofa , pa ćemo se spremati za to.

Armin Hodžić, dvostruki strelac za tim Bosne I Hercegovine je podvukao da ova reprezentacija može mnogo I dodao:

-Bilo je dosta teško igrati večeras. Svima nam je žao što se nismo plasirali na Evro, ali imamo još jednu priliku u martu i želimo svima da pokažemo koliko smo jaki. Srećan sam zbog golova i zbog osvojena tri boda.

Eldar Ćivić ne krije zadovoljstvo zbog gola za nacionalni tim:

-Presrećan sam što sam postigao prvi  za reprezentaciju. Trebao nam je taj gol i poslije je bilo lakše igrati. Protivnik se dobro branio do tog momenta, ali na kraju je ipak pao.

Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:3 (0:0)

VBaduz: Stadion: Rainpark. Gledalaca:1.000. Sudija: Halis Ozakaj  (Turska). Strelci: Čivić 57. Hodžićž 64.72. Žuti kartoni: Brandl, Frik (Lihtenštajn),

Lihtenštajn: B. Bušel , Brandl , Gopel, Malin, Frik (od 82. Gubser)  , Salanović (od 456. Jildiz), M. Bušel , Hasler, Volfinger, Reštajner, Polverino (od 67. Formel). 

BiH: Pirić, Ćivić, Bičakčić, Memišević, Mihojević (od 71. Džeko), Sarić, Jajalo, Hajradinović (od 65. Bešić), Duljević (od 46. Hotić), Hajrović i Hodžić.