XS
SM
MD
LG

Partizan u Top 16 Evro kupa

Crno-beli su  u Štark Areni savladali litvanski tim sa 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24) i tako osigurali plasman u narednu rundu takmičenja. 

Partizan NIS je u Top 16! Po drugi put ove sezone, Parni valjak je u Štark Areni noćas savladao Ritas i tako sa 6 pobeda iz 8 utakmica overio plasman u narednu rundu 7Days Evrokupa. Crno-beli su nešto sporije započeli meč, pa je gostujući sastav imao blagu rezultatsku prednost tokom većeg dela prve četvrtine. Dok su gosti bili raspoloženiji, kapiten na večerašnjem susretu, Rade Zagorac, je postigao prvih 12 poena za Partizan i tako držao svoj tim u igri. Ipak, pred kraj ovog perioda, igrači Partizana su se trgli i napravili seriju kojom su stigli do 23:21. 

U drugoj i trećoj četvrtini, prednost Partizana NIS je rasla do maksimalnih 75:57 početkom poslednje deonice. Tada su gosti korak po korak uspevali da smanje razliku, ali im crno-beli nisu dozvolili da priđu bliže od konačnih 86:81. 

Nakon meča, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio: 

"Uspeli smo da se plasiramo u Top 16 što je najvažnije. Igrali smo protiv teškog protivnika koji se ne predaje, koji je dobio dva puta Lokomotivu. Imali smo dobre momente i loše momente. Najvažnije je što smo dobili, što smo zaradili to. Imali smo dve dobre serije, po jednu u oba poluvremena. Moramo da poradimo na tome da zadržimo tu prednost, a ne da se protivnici svaki put vrate. U poslednja dva minuta ono što smo napravili je nešto o čemu treba da porazmislimo", istakao je Trinkijeri. 

Svoje viđenje utakmice, izneli su i prvotimci crno-belih u svlačionici. Za BC Partizan TV su govorili Vil Mozli, Uroš Trifunović, Ognjen Jaramaz i Rade Zagorac: 

Partizan NIS:Volden 3, Zagorac 17, Pejdž 9, Gordić 7 , Jaramaz 14, Miletić, Birčević 1, Janković 6, Tomas 16, Pejners, Trifunović 3, Mozli 10

Ritas:Sirvidis 11, Bickauskis 3, Giedraitis, Kairis 8, Holovej 7, Kruz 10, Ehodas 7, Girdzijunas 6, Bendzijus 15, Blaževič 7, Berstou 7, Butkevičijus

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV / Euroleague)