XS
SM
MD
LG

irhana voli fudbal

Po ugledu na klubove u Engleskoj, i Fudbali  klub Vlašić angažovao je u svoj stručni štab pripadnicu nježnijeg pola. Irhana Šakić postala je fizioterapeut drugoligaša iz Turbeta, što je izazvalo oduševljenje u klubu, ekipi i među navijačima.

Šakić ističe da je naišla na punu podršku uprave, trenera i fubalera  te prevazišla sve predrasude koje neki imaju kad je riječ o angažmanu žena u nogometu. 

 - Svi su korektni prema meni i imam čast da sam član uzornog sportskog kolektiva kakav je NK Vlašić. Imam priliku da učim od najboljih, jer mi prim. dr. Hamdija Hubjar prenosi svoje znanje, na čemu sam mu veoma zahvalna. Kao jedina pripadnica ženskog pola u klubu, počevši od igrača pa do uprave, svi su fer prema meni i maksimalno me cijene i poštuju. Ne osjećam nikakvu razliku, čak smo izgradili prave prijateljske odnose - kaže Šakić. 

Karijeru je počela baveći se atletikom, ali ju je povreda udaljila od aktivnog bavljenja sportom. Ipak, ubrzo je stigao poziv iz NK Vlašić, što je rado prihvatila.

 - Atletika je bila moja prva sportska ljubav, ali mi zdravstveni razlozi nisu dozvolili da se potpuno dokažem. Kako volim sport i redovno pratim fudbalska  dešavanja kod nas i u svijetu, nije mi bilo teško da se priviknem na novi izazov. Nerijetko se dešava da sam bolje informisana o fudbalu  od mnogih muškaraca. Želja mi je da s NK Vlašić ove sezone ostvarim plasman u Prvu ligu FBiH - ističe Šakić.