XS
SM
MD
LG

Krunić cilja najjače

Branislav Krunić

Posle dve sedmice provedene na pripremama u turskom letovalištu Antaliji fudbaleri Borca su se u ponedeljak veče vratili u Banjaluku. Crveno plavi su do sada odigrali šest prijateljskih utakmica: Teleoptik u Staroj Pazovi su pobedili 3:0, a u Turskoj su igrali ovim redom: Orenburg (2:2), Vardar (2:0), Čajka (1:2), Irtiš Pavlodar (0:0) i Dinamo Kijev (1:4).

Posle napornog puita i dosustvovanja od kuće Branislav Krunić, šef stručnog štaba jedinog krajiškog premijerligašima svojim fudbalerima je dao dva slobodna dana, igrači Borca će ponovo biti okupljeni na Gradskom stadionu u četvrtak, 13. februara, a već dva dana kasnije, u subotu, odigraće i poslednju test utakmicu na zeničkom Bilinom polju protiv Čelika. Biće to ujedno i generalna proba pred start prolećnog dela Premijer lige BiH i gostovanja u Širokom Brijegu, 23. februara.

-Iza nas je uspešan period priprema i Antalija je bila pun pogodak. Imali smo idealne uslove za rad, a kroz prijateljske utakmice tražili smo takmičarsku formu. Odradili smo ono što smo hteli i planirali – rekao je Branislav Krunić, šef stručnog štaba banjalučkog premijerligaša.

Zanimljivo je da će pre Čelika i Širokog Brijega fudbaleri Borca saznati i protivnika u četvrtfinalu Kupa BiH. U završnici masovnijeg takmičenja postoje teški i lakši rivali, a na pitanje koga bi voleo za rivala: sarajevski Olimpik, GOŠK iz Gabele ili Rudar iz Kaknja, federalne prvoligaše, koji igraju niži rang takmičenja, trener crveno-plavih Branislav Krunić je odgovorio kao “iz topa”:

-Zrinjski ili Željezničar! To bi bili pravi rivali i priželjkujemo ih. Naravno na domaćem terenu, banjalučkom Gradskom stadionu.

Potom je mladi stručnjak pokušao da obrazloži svoju ideju i zašto baš priželjkuje mostarske plemiće ili četu sa Grbavice:

-U četvrtfinalu se igra samo jedna utakmica, i ako budemo domaćini u njoj, onda bih voleo najjače protivnike koji su ostali u konkurenciji za trofej. Smatram da je lakše Zrinjski i Željezničar savladati u jednom meču, za 90 minuta, nego kada se igra i revanš, a domaći teren bi svakako bio početna prednost!

Na kostataciju da je njegova izjava jako hrabra i pomalo nestandardna za fudbalske prilike u “Dejtonskoj zemlji”, ali da u njoj ima dosta logike, Branislav Krunić je nastavio:

-Jesenas, u prvenstvu nam se Zrinjski izvukao, bilo je 0:0 u utakmici posle koje se digla velika prašina o našem golu koji je poništen, i danas mislimo neopravdano. Željezničar smo demontirali sa 3:0 u našoj svakako najboljoj utakmici u prvoj polusezoni i to su stvari koje nam daju optimizam.

Borac u sezoni 2019/20. ima evropske ambicije, da li će do međunarodne scene stići putem prvenstva ili Kupa BiH, manje je važno, ali ono što priželjkuju u Gradu na Vrbasu jeste i jedan od domaćih trofeja, da konačno posle devet godina ponovo stigne na sportsko zdanje smešteno na Trgu Republike Srpske.

-Naše takmičarske ambicije su poznate, želimo u Evropu i imamo dva puta da dođemo do konačnog cilja. U prvenstvu dobro stojimo posle devetnaest odigranih kola, na deobi smo druge i treće pozicije, sa bodom zaostatka za jesenjim prvakom Sarajevom. Kup BiH je prilika da kroz direktne duele sa favoritima i najjačim rivalima stignemo do finala, a da bi to uradili moramo da eliminišemo one klubove koji imaju identične ambicije kao i mi. Zbog toga bih najviše voleo Zrinjski ili Željezničar. Pa šta bude – istakao je na kraju Branislav Krunić, strateg Borca.