XS
SM
MD
LG

A sada ono najvažnije

Izvukla se Turska u Istanbulu, imali su Orlovi dva gola prednosti, veliki kapital, ali na kraju smo morali da se pomirimo sa nerešenim ishodom. Posle svega, utisak je da možemo i moramo da budemo zadovoljni i igrom, a zašto ne i rezultatom…

-Odigrali smo vrlo korektno prvo poluvreme, dobro smo počeli drugo, ali smo pali. Osnovni cilj je bio da napravimo pomak i da potvrdimo vrednosti iz utakmice sa Norveškom. Naš najvažniji cilj je vezan za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i ovo posle Osla je sve u pravcu priprema za ono što nas čeka u novembru. Žao mi je zbog rezultata, ali ekipa je pokazala da ima želju, borbenost, disciplinu i ne mogu da budem nezadovoljan – jasan je selektor Ljubiša Tumbaković.


Ono što se videlo u Oslu, sada ponovo u Istanbulu, jeste jasna namera da kod nerešenog rezultata u gostima, protiv jakog rivala, Srbija se ne zadovoljava bodom, već kidiše i želi sva tri.

-Napadali smo na 2:2, nosila nas je želja, hteli smo pobedu. Ali, s druge strane, umorni smo. Igrali smo tri utakmice u devet dana.

Finale baraža je pred vratima. Ostalo je manje od mesec dana do sudara sa Škotima.

-Razmišljamo o utakmici sa Škotskom još od momenta kada smo saznali da ćemo igrati protiv njih. Ali, tek sada kada smo završili i ova dva meča počećemo ozbiljne pripreme, skauting rivala i sve ćemo učiniti da ostvarimo cilj. Jesu važne i utakmice Lige nacija posle toga, ali ovo što sledi 12. novembra je mnogo važnije- ne ostavlja dilemu selektor Srbije.