XS
SM
MD
LG

Vikend rezevisan za Kup Repuiblike Srpske

Vikend pred nama donosi nam finalne utakmice Kup-a R. Srpske u obje konkurencije. Po 27. put u istoriji u organizaciji OS RS. Obje finalne utakmice biće odigrane u Brčkom.

U subotu će se odigrati finalna utakmica u muškoj konkurenciji. Sastaće se ekipe Mladosti i Ljubinje-Bankoma. Svakako da je uloga favorita na strani domaće ekipe, dok će gosti iz Ljubinja vrebati svoju šansu za enentualno iznenađenje.
Brčaci su aktueni osvajači ovog trofeja, ali i devetostruki uzastopni pobjednici, te ujedno i rekorderi po broju titula zajedno sa OK Modriča. Svakako da je to motiv više da se osame na čelu po broju osvojenih pehara u Kup-u R. Srpske i domognu 10. jubilarnog pehara pobjednika.

Gosti će u reprizi lanjskog finala pokušati da pokvare slavlje domaćeg tima, a zato će im trebati perfektna partija i mnogo sreće. Ljubinjci u svojim vitrinama imaju jedan pehar Kup-a R. Srpske osvojen sada već davne 1998. godine.

Čast da vode ovaj meč pripala je Siniši Ovuki iz Banja Luke i Draganu Gutalju sa Pala, a funkciju delegata-kontrolora obavljaće Dejan Kebara kome će ovo biti prvo finale u dosadašnjoj karijeri.

Dan kasnije, u nedelju 22. novembra na istom mjestu, na parketu dvorane brčanske ''Gimnazije'' snage će odmjeriti vječiti rivali u ženskoj konkurenciji, Bimal-Jedinstvo i Gacko.

Slično kao i kod muškaraca, loptica favorita nalazi se u dvorištu domaće ekipe. Brčanke su u dosadašnjih 26 izdanja Kup-a R. Srpske uspjele da osvoje nevjerovatnih 17 pehara. Poslednjih 14 godina trofej ne mijenja vlasnika i u nedelju će dati sve od sebe da se niz nastavi.

Odbojkašice iz Gacka svakako neće doći u Brčko sa bijelom zastavom. Tražiće svoju šansu da se dokopaju trofeja, a to im sigurno neće biti lako. Na trofej u Kup-u R. Srpske Gačanke čekaju 21 godinu, kada su poslednji put 1999. godine trijumfovale u ovom takmičenju. One u svojoj trofejnoj sali čuvaju ukupno tri pehara pobjednika.

Ovaj meč sudiće dvoje debitanata na finalnim utakmicama, Davor Smolić iz Gradiške i Jelena Ristivijević-Kuzmanović iz Banja Luke. Još jedno službeno lice biće debitant na finalnoj utakmici, a to je delegat-kontrolor Nebojša Karadeglija iz Ljubinja.

Nema sumnje da nas za vikend očekuje prava odbojkaška poslastica i prava je šteta što zbog pandemije virusa kovid-19 neće biti gledalaca na tribinama.