XS
SM
MD
LG

Stefan Anić i Strahinja Erić dio svjetske elite

Stefan Anić i Strahinja Erić sa trenerom Mladenom Plakalovićem

Dvojica paljanskih nordijaca, Stefan Anić i Strahinja Erić nastupili su prethodnog vikenda na trkama Svjetskog kupa u Drezdenu.

Stefanu Aniću je ovo bilo prvo pojavljivanje na Svjetskom kupu, u pojedinačnom plasmanu u sprintu je zauzeo 69. mjesto, a u timskom sprintu 25. mjesto.

- Prvi put sam nastupao na Svjetskom kupu. Poseban je osjećaj kada znaš da dijeliš mjesto na stazi sa najboljim nordijcima današnjice i jedno veliko iskustvo. Zadovoljan sam nastupom, ali uvijek može bolje, s obzirom na to da je ovo ujedno bila i moja prva trka sezone, rekao je za naš portal Stefan Anić.

Strahinja Erić je prošle sezone debitovao u Svjetskom kupu, te ovo za njega nije bilo nešto novo, a on je zauzeo 60. mjesto u individualnom sprintu, dok je sa Anićem u timskom sprintu bio 25.

- Svjetski kup uvijek donese nešto novo. Drugačije mi je sada, počeo sam se navikavati na tu ozbiljnost Svjetskog kupa i njegovu težinu. Nadam se da ću u kontinuitetu ostati dio ovakvog takmičenja. Zadovoljan jesam, ali uvijek može bolje i biće bolje. Šteta je samo što je ovaj Svjetski kup bio ujedno i moja prva trka u sezoni. Ovo mi služi i da vidim šta rade oni najbolji nordijci, sa nekima i porazgovaram, mada je do onih iz samog svjetskog vrha teško doći. Nadao sam se da bih mogao otići barem na jedan Tour de ski još, ali mislim da će to biti teško izvesti iz finansijskih razloga jer je previše skupo, tako da ću se fokusirati na trke bliže nama, rekao je za naš portal Strahinja Erić.

Obojica će nastaviti sa FIS trkama u okruženju spremajući se za Svjetsko prvenstvo u februaru u Obertsdorfu.