XS
SM
MD
LG

Partizan sam sebe porazio

Foto: FK Partizan

Negativna niz protiv belgijskih klubova Partizan je nastavio i juče. Poražen je od Genta sa 0:1 na svom stadionu, a za poraz su isključivi krivci u Partizanu. Sve do primljenog gola bila je to igra bez igre.

Odbrana konfuzna, sredina terena bezidejna, a napadača kao da nije ni bilo. Dozvolili su gostima toliko prostora za igru  da je to prosto nevjerovatno. Igrači iz Belgije su potpuno sami primali loptu, pa je slali svojim saigračima, a Partizanovi fudbaleri bilo daleko od onog koji prima loptu. Neshvatljivo.

Tačno je da je većina gostujućih igrača fizički snažniji od Partizana, ali igrački nisu bolji. Ono što im je Partizan ponudio na tacni oni su prihvatili i realizovali i odnijeli kući tri velika boda.

Onakav gol se prima valjda u mlađim kategorijama. Igrač  Genta ide na loptu potpuno sam. Šalje je svom saigraču na ivicu šesnaesterca, a on opet mirno prihvata, namješta se i šalje centaršut. Oko njega nema igrača u Partizanovom dresu i onda kazna. Pred golom Popovića, u skoku, gostujući fudbaler neometano prihvata i šalje loptu u mrežu. Apsolutno nedopustiva neodgovornost fudbalera domaćeg tima. Niz grešaka i  bila je to najava poraza.

Tada reaguje Partizanova struka i promjenama fudbalera, ali i pristupu igru nešto se pomjerilo. Postao je Partizan agresivniji, konkretniji, pa je imao i prilike da dođe do gola. Tačno je i da je mogao da primi pogodaka, da nije bilo golmana Popovića, ali je barem u tom finišu djelovao kao tim koji želi pogodak, bolji rezultat.

Šta se desilo sa Partizanom u većem djelu ove utakmice. Pokazao je svoju najslabiju igru u poslednjih nekoliko mjeseci. Vidjelo se da igrači psihički nisu bili u meču koji je mogao da im odredi bolju poziciju u ovom takmičenju. Poraženi su zahvaljujući svojim greškama. Strah, nedovoljna agresivnost i bezidejnost, to je razlog poraza.

Kvalitet koji posjeduju igrači Partizana je dobar za domaću ligu, za Evropu treba nešto više. Pa čak i protiv ovog ne tako jakog Genta. Ako ništa drugo,a ono veće srce i želja!