XS
SM
MD
LG

Igor Vračar najbolji mladi sportista Niša: Ovo je plod svih godina koje sam uložio u u ovaj sport

Džudista iz Istočnog Sarajeva, Igor Vračar, proglašen je sinoć za najboljeg mladog sportistu grada Niša.

Reprezentativac Srbije i džudista niškog "Kinezisa" dobio je ovu nagradu u izuzetno velikoj konkurenciji sportista iz Niša, a ona je samo još jedna potvrda da se radi o izuzetnom džudo potencijalu, koji je djelić svog kvaliteta pokazao i osvajanjem medalja na evropskim takmičenjima.

Kako je rekao za SportDC, ova nagrada je plod višegodišnjeg rada i ulaganja sebe u ovaj sport.

- Osjećaj je fantastičan. Ovo mi je prva ovakva nagrada, a do sada sam bio na nekoliko ovakvih manifestacija, ali nikada nisam bio u društvu ovakvih sportskih imena. Selektori košarkaške, fudbalske i vaterpolo reprezentacije, najbolja košarkašica Evrope, nekoliko olimpijskih medalja... Imao sam priliku da sa svima njima popričam i da mi svi čestitaju i požele sreću u daljoj sportskoj karijeri. Ovdje sam već godinu dana i ova nagrada je plod mojih rezultata i rada u protekloj godini, ali i svih ostalih godina koje sam uložio u ovaj sport.

Uspio je Vračar ove sezone, iako je bila ispresijecana povredama, da donese tri medalje sa evropskih kupova.

- Ove godine sam zbog povrede propustio sva nacionalna prvenstva, i za tim ostaje mnogo velika žal. Ipak, dvije bronze i srebro sa evropskih kupova kao i sedmo mjesto sa prvenstva Evrope su mnogo veliki rezultati. Na Svjetskom prvestvu sam ispao u osmini finala, a sa klubom smo osvojili bronzu u Superligi Srbije. Na sve to sam ponosan, ali ni sa jednim nisam u potpunosti zadovoljan.

Igor Vračar je kao trofejni borac Famosa iz Vojkovića prošle godine nastavio karijeru i školovanje u Nišu zajedno sa još jednim velikim džudo potencijalom, Vukom Elezom.

- Dolazak u Niš je svakako bila jedna velika promjena. S obzirom na to da sam ovamo prešao sa Vukom Elezom, sa kojim treniram od početka to mi je malo olaksalo uklapanje u novu okolinu. Ali, osim toga, treneri, društvo, način života, sve ostalo se promijenilo.

Rekao nam je i koja je to razlika u treniranju u Famosu i u Kinezisu.

- Razlika se ogleda prije svega u "tehničkim stvarima". U Famosu smo sa trenerom Željkom Šiljegovićem radili odličan posao, ali jednostavno smo bili ograničeni sa sparing partnerima. Također, Srbija mnogo više ulaže u džudo, tako da su i sami klubovi ozbiljniji, a Kinezis je svakako jedan od najboljih klubova, sa najstručnijim trenerskim kadrom, što rezultati i pokazuju.

Trenutno je u toku bazični dio priprema za narednu sezonu, a prvo veće takmičenje biće Svjetski kup u Sarajevu u februaru.

-Trenutno se nalazimo u periodu bazičnih priprema, ali već sredinom januara se vraćamo u kimona. Prvo veće takmičenje je 12. februara, svjetski kup u Sarajevu. Nadam se da ću da dobijem povjerenje svojih trenera i da nastupim na njemu. A početkom marta je seniorsko prvenstvo države, te se nadam da ću baš taj dan da zasijam i daću sve od sebe da baš to i uradim.