XS
SM
MD
LG

Majstorica odlučuje o finalisti

Foto/KK Budućnost

Crno-beli su sinoćna gostovanju u SC Morača izgubili od Budućnosti VOLI rezultatom 72:71 (20:17; 18:10; 17:22; 17:22), pa će se finalista AdmiralBet ABA lige znati nakon "majstorice" koja će se odigrati u Beogradu.

Nakon pobede u prvom meču u Beogradu, košarkaši Partizana NIS su večeras u nastavku polufinalne serije AdmiralBet ABA lige izgubili od Budućnosti VOLI rezultatom 72:71 (20:17; 18:10; 17:22; 17:22), čime je serija produžena na treću utakmicu koja će se odigrati u Beogradu.

Domaćin je već na startu meča napravio rezultatsku prednost, koja je na poluvremenu iznosila 11 poena. Crno-beli su tokom treće četvrtine gotovo prepolovili nedostatak, pa je nakon 30 minuta igre rezultat bio 55:49 za Budućnost VOLI. Poslednja četvrtina donela je veliku neizvesnost i izjednačenje, kada je na 01:41 do kraja meča Ledej pogodio za tri poena. Nakon toga, na minut i 6 sekundi do kraja meča, crno-beli stekli su i prednost od 2 poena razlike, ali je domaći tim uzvratio trojkom, na šta crno-beli nisu imali odgovor u poslednjem napadu.

 Po završetku meča, trener Partizana NIS Željko Obradović je na konferenciji za medije izjavio:

“Želim da čestitam ekipi Budućnosti na zasluženo dobijenoj utakmici, igrali su bolje svih 40 minuta. Uspeli smo da se vratimo u meč, imali bismo verovatno i više šansi za pobedu, ali smo katastrofalno odigrali poslednju odbranu, kao i poslednji aut. Kao što sam rekao i nakon prve utakmice, ovo je plej-of, bitno je da je sada 1:1 i da se serija seli u Beograd. Moramo da se pripremimo i ponovo odradimo analizu i sve što je potrebno da se uradi da bismo eventualno dobili treću utakmicu i otišli u finale,“ završio je Obradović.

Finalista AdmiralBet ABA lige  u ovoj polufinalnoj seriji znaće se posle treće, odlučujuće utakmice koja će se odigrati u Beogradu, a termin meča biće naknadno poznat.