XS
SM
MD
LG

Otvoreno Evropsko prvenstvo u kajaku za juniore i mlađe seniore u Banjaluci

U motelu „Orthodox“ održana je svečana ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i mlađe seniore (U-23).

- Uvjeren sam da su organizatori, kao i svih minulih godina, pripremili sve što je potrebno da imamo izvanredno takmičenje. Nas, u Evropskoj kajakaškoj federaciji, raduje što ove godine imamo timove iz čak 19 zemalja. Banjaluka se odavno pokazala kao sjajan domaćin, tako da nam preostaje samo da uživamo u dobrim trkama koje nas čekaju, poručio je Andrej Jelenc, član Izvršnog odbora Evropske kajakaške federacije.

U ime organizatora, Kajak kanu kluba „Vrbas m:tel“, Dejan Travar, poželio je sreću svim takmičarima.

-Kada smo pokrenuli priču oko organizacije velikih takmičenja u kajaku, mnogi nam nisu vjerovali, ali smo uspjeli da u Banjaluci organizujemo najveća svjetska takmičenja u ovom sportu. Hvala svima koji su nam pružali podršku i bili vjetar u leđa. Banjaluka je danas važna destinacija na kajakaškoj mapi planete i to nam je svima na ponos. Svim takmičarima želim puno sreće na putu ka ostvarenju sportskih ciljeva tokom Evropskog prvenstva, rekao je Dejan Travar, član organizacionog odbora

U Banjaluku su pristigli timovi iz 19 zemalja sa više od 300 takmičara. Među njima je i Đovani, iz Italije, koji očekuje dobre rezultate na rijeci Vrbas.

- Naš tim je u odličnoj formi. Naporno smo trenirali tokom priprema za Evropsko prvenstvo i sada je na nama da pokažemo svoj kvalitet na rijeci Vrbas. Neće biti lako, ali se radujemo izazovu koji nas čeka. Drago nam je i što je Banjaluka ponovo domaćin. Bili smo ovdje već nekoliko puta i uvijek smo naišli na srdačan doček. Želim da poželim sreću svima i da Banjaluku pamtimo po dobrom, kaže Đovani.

Prve trke, kvalifikacione, u disciplini sprint, na programu su danas (četvrtak, 25.avgust), od 10.00 časova, u kanjonu Tijesno.