XS
SM
MD
LG

Za rođendan – ženski tim

Škola fudbala Mladost iz Glamočana slavi jubilej – 10. rođendan. Osnovana 2012. godine kao potreva za decu iz ovog mesta u opšzini Laktaši Mladost je iz godine u godinu rasla i stasavala na čelu sa direktorom Škole Milenkom Petrovićem, ali i trenerima Marinom Ševo i Branislavom Simidžijom.

 


-Naša škola ove godine proslavlja značajan jubilej. U tih deset godina uspeli smo da izvedemo na pravi put veliki broj dece i formiramo pet selekcija: kadete, pionire, predpionire, petliće i školicu fudbala za naše najmlađe polaznike. Od pre mesec dana s radom je počela naša i šesta selekcija - devojčica. Ova selekcija će se takmičiti u “U-13” ligi za devojčice koja će početi u oktobru mesecu, a organizator je FS BiH – istakao je Milenko Petrović, prvi čovek Mladosti.
Veliku podršku Šjika fudbala Mladost ima i od lokalne zajednice koja je prepoznala entuzijazam i posvećenost sportu.
-Naš rad prepoznao je i gradonačelnik Laktaša gospodin Miroslav Bojić, koji je još jednom stao uz nas i obezbedio dresove za selekciju devojčica i koji nam je obećao pomoć prilikom takmičenja naših ekipa. U ime devojčica, roditelja, trenera i svih u Školi fudbala Mladost, iskreno se zahvaljujemo gradonačelniku na ovom gestu i sigurni smo da će naše devojčice ponosno predstavljati grad Laktaše i svojim igrama i rezultatima na najlepši način prezentovati naš grad – dodao je Petrović istakavši još da nisu okupljene samo devojčice iz Laktaša već ih ima i iz Banjaluke Teslića, Kozarske Dubice, Prijedora, Gradiške… 
Treba pomenuti da je Škola fudbala Mladost prisutna i u omladinskim selekcijama drugoligaša Sloge iz Trna, kao i prvoligaša Krupe.
-U Trnu imamo naše dve, a u Krupi igrače u četiri selekcije. Sa pomenutim klubovima potpisali smo Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i zaista nam je drago što na ovakav način sarađujemo. Naš rad prepoznali su mnogi, dobijamo pohvale sa taznih strana što nam imponuje, ali i tera nas da budemo još agilniji bolji, profesionalniji… Imamo još mnogo postavljenih zadataka koje možemo da rešimo samo predabim i odgovornim radom, kao i do sada – rekao je na kraju Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana.
U tehničkoj organizaciji ove Škole već šest godina Fudbalski klub Partizan u Glamočanima održava kamp za Republiku Srpsku sa mnogo uspeha. Takođe Mladost je prepoznatljiva i po letnjem masovnom omladinskom turniru, a proteklih nekoliko godina značajno je popravljena infrastruktura, obzirom da su klupske prostorije bile zapuštene i devastirane kada je Škola počinjala s radom.

Teren

Milenko Petrović je istakao još i ovo:
-Imamo odličnu saradnju sa Fudbalskim savezom Republike Srpske, ali i mnogim klubovima, kako našim, tako i onima iz Premijer lige BiH, mnogi od njih su trenirali na našem terenu kada su dolazili u Banjaluku i Prijedor da igraju za bodove. Vico Zeljković, predsednik FSRS nam je obećao mali teren sa plastičnom travom koji bi nam mnogo koristio i bio od velike važnosti, tako da je to sledeći projekat koji želimo da završimo.