XS
SM
MD
LG

Nastavljene aktivnosti rušenja Mile Mandića u PFS Prijedor

Vico Zeljković, Mile Mandić i Mladen Bosančić FOTO: arhiva sportdc 

U fudbalskoj Republici Srpskoj na pragu su redovni izbori, prvo u opštinskim/gradskim, potom područnim savezima, a na kraju biće održani i republički kada će Fudbalski savez Republike Srpske dobiti novo rukovodstvo.

 


Međutim, velika bura podigla se u Područnom Fudbalskom savezu Prijedor nakon što je Mladen Bosančić iz Novog Grada, “u ime skupštinskih delegata”, iznenada, zatražio ostavku od predsjednika područja Mile Mandića iz Kozarske Dubice. Obzirom da Mandić nije podnio ostavku Bosančić mu je zaprijetio sazivanjem vanredne sjednice Skupštine i smjenom…

Minulih dana predsjednik FSRS Vico Zeljković imao je niz sastanaka na temu vezanu za problematiku u PFS Prijedor, a nakon obavljenih konsultativnih razgovora i donesenih zaključaka “pozicija” i “opozicija” u ovom Savezu su “spustili loptu na zemlju” i postigli saglasnost da se ne ide u vanrednu već u redovnu izbornu procedru po usvojenoj “mapi puta” od strane Izvršnog odbora FSRS, a ne “poprijeko” i na “ko ruk” sistem!

I pored toga u Prijedoru su u srijedu veče skupljani potpisi delegata za vanrednu sjednicu Skupštine PFS Prijedor, a kako smo uspjeli da saznamo listu su potpisali svi delegati iz GFS Prijedor i samo jedan u ime GFS Novi Grad, dok su ostali delegati iz Novog Grada, kao i oni iz OFS Kozarske Dubice odbili da sazovu vanredno skupštinsko zasijedanje. Sve se to dogodilo isti dan nakon što je predsjednik PFS Prijedor Mile Mandić bio na razgovoru kod Vice Zeljkovića u Banjaluci.

Poslije svega treba se otvoreno i jasno pitati: ko to radi iza leđa predsjedniku FSRS Vici Zeljkoviću, s kojim ciljem i zbog čega? Kome su potrebni nemiri u FSRS uoči izbornog procesa sa usvojenom “mapom puta” od strane aktuelne “fudbalske vlade” čiji je, između ostalog, i Mladen Bosančić član?!