XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Velež bolji od Zrinjskog

19.10.2019 Administrator DC

Velež - Zrinjski

U okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Velež je u Vrapčićima ugostio HŠK Zrinjski. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0.

 

Prva prava prilika na utakmici bila je u 16. minuti utakmice, kada je Mandić ušao u kazneni prostor, ali bez uspješne realizacije. Utakmicu je obilježila fantastična atmosfera i domaćih i gostujućih navijača.

Plemići su najbolju priliku u prvom poluvremenu imali preko Govedarice u 38. minuti utakmice, ali je Bobić odlično odbranio. Samo jedna minuta je bila potrebna da i Fajić dođe do prilike za domaćina, ali je i on propustio priliku za svoju ekipu, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

U nastavku utakmice Ćosić je pokušao sa velike udaljenosti, ali je Brkić uspješno odbranio. U nastavku utakmice, ponovo je golman Zrinjskog spasio svoju ekipu, a ovoga puta Brandao nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

U samom finišu susreta ponovo je u punom sjaju zasjao Brkić, koji je fantastičnom intervencijom odbranio udarac, ali je u nastavku napada Brkić konačno kapitulirao, dok je junak današnjeg susreta za Rođene bio rezervista Denis Zvonić, koji pogađa mrežu gostiju i postavlja konačan rezultat od 1:0.

Velež - Zrinjski 1:0 (0:0)

Velež: Bobić, Manev, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Urdinov.

Zrinjski: Brkić, Zlomislić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Ibanez, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Velež Zrinjski
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača