XS
SM
MD
LG

6 : 2
Poluvreme
5 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Sofija KrajÅ”umović postiže gol i smanjuje rezultat na 6:2.
62'
Gol
Maja Hrelja je stigla do het trika, 6:1 za Eminu.
57'
Gol
Ponovo Minela Gačanica, rezultat je 5:1.
37'
Gol
Minela Gačanica se upisala u listu strijelaca, sada je 4:1.
30'
Gol
Kakva utakmica u Mostaru, pljuÅ”te golovi. Maja Hrelja pogađa za 3:1
15'
Gol
Vraća se Radnik u igru, rezultat smanjila Sofija KrajÅ”umović.
13'
Gol
Maja Hrelja trese mrežu Radnika za prednost od 2:0.
12'
Gol
Elma Husić dovodi Mostarke u vođstvo od 1:0.
3'
Mostar. Stadion: Rođeni. Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo). Pomoćnici: Senad Heljić (Sarajevo), Amel Omerbegović (Sarajevo). Posmatrač suđenja: Darko Obradović (Stolac). Delegat: Emina Čizmić (Kakanj).
Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja, Velagić, KrÅ”o, A. Isaković, Bjelica. Na klupi su joÅ”: Lovrić, Begović, Demirović, Kreća. Trener: Zijo Tojaga.
Marčeta, M. Jović, J. Stevanović, KrajÅ”umović, Å akotić, NjeguÅ”, Milović, Stokanović, Stević, Ždero, Aljić. Na klupi su joÅ”: Blagojević, R. Stevanović, Todorović, Ilić. Trener: Dragan Jevtić.
Poluvreme
ZavrÅ”eno je prvo poluvrijeme na stadionu Rođeni. Nakon prvih 45. minuta domaći tim ima ubjedljivo vođstvo.
Utakmica zavrŔena
Kraj utakmice u Mostaru, Emina je ubjedljivo slavila protiv Radnika i osvojila nova tri boda.
IzveŔtaj utakmice

Nova tri boda za Eminu

26.09.2019 D. Vuksanović

Emina vs Radnik

Fudbalerke Emine iz Mostara upisale su treću uzastopnu pobjedu, poÅ”to su u sedmom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu porazile ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 6:2.

Tim Zije Tojage je odlično započeo meč, kada je poveo već u trećoj minuti, Husić je uzela loptu, fino se namjestila i postigla pogodak sa 20 metara udaljenosti u suprotni ugao, pa su Mostarke povele sa 1:0. U 13. minuti već je bilo 2:0, Hrelja je odličnim udarcem savladala Marčetu. Međutim već u sljedećem napadu NjeguÅ” je dugom loptom uposlila KrajÅ”umović, koja rutinski postiže gol od prečku i smanjuje rezultat na 2:1.

Ipak, dva minua kasnije, Hrelja je uÅ”la u Å”esnaesterac i proÅ”la Å”topera Radnika, te poslala loptu u gol. Novi pogodak za domaćina stigao je u 29. minuti, Gačanica je odličnim udarcem sa neÅ”to viÅ”e od 25 metara zatresla mrežu Radnika za 4:1. Do kraja prvog dijela igre Gačanica se upisala joÅ” jednom u listu strijelaca, Denda joj je poslala loptu u prostor iza zadnje linije, a napadačici Emine nije bilo teÅ”ko smjestiti loptu u mrežu, pa se rezultatom 5:1 otiÅ”lo na odmor.

U nastavku igre Emina je kontrolisala igru i držala loptu u svom posjedu, pa su Mostarke u 56. minuti doÅ”le do novog gola, Gačanica je poslala dugu loptu za Hrelju, koja na kraju lijevom nogom Å”utira i pogađa ispod prečke za 6:1. Do kraja ovoga meča Radnik je uspio samo ublažiti poraz, nakon Å”to je KrajÅ”umović iskoristila svoju brzinu poslije asistencije Stević.

- U utakmicu smo na samom početku uÅ”le ozbiljno, mislim da smo odigrale zaista dobro, dale smo svoj maksimum i Å”to je najvažnije tri boda su ostala u Mostaru. Puno nam znači prije svega Å”to smo u dobroj seriji rezultata, jer to nam daje joÅ” veću motiavciju za naredne mečeve koji nadolaze. Želim da se zahvalim gostujućem timu na fer i korektnoj igri, sada nam slijedi reprezentativna pauza koju ćemo iskoristiti da se Å”to bolje ugiramo za naredne mečeve, kaže Maja Hrelja, igračica Emine.

ŽNK Emina Mostar - ŽFK Radnik Bijeljina 6:2 (5:1).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Senad Heljić (Sarajevo), Amel Omerbegović (Sarajevo).

Emina:Ā Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 85. Begović), Velagić, KrÅ”o, A. Isaković (od 46. Kreća),Ā Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Radnik:Ā Marčeta, M. Jović (od 79. Ilić), J. Stevanović, KrajÅ”umović, Å akotić, NjeguÅ”, Milović, Stokanović (od 87. R. Stevanović), Stević, Ždero (od 77. Todorović), Aljić.

Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Maja Hrelja (Emina Mostar).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Emina Radnik Bumerang
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača