XS
SM
MD
LG

FAMOS FUTSAL KUP 2019: Pogodnosti za ekipe iz udaljenih mjesta i susjednih država

Održan sastanak Organizacionog odbora

Početak drugog po redu ''Famos futsal kupa Istočna Ilidža 2019'' planiran je za 24. jun tekuće godine. Ovo je jedna od važnijih odluka nakon sinoćnjeg sastanka Organizacionog odbora ovog turnira.

- Na ranijim sastancima potvrdili smo da će nagradni fond ostati na nivou prošlogodišnjeg, odnosno da će pobjedniku pripasti 10 hiljada, drugoplasiranoj ekipi dvije hiljade, a trećeplasiranoj hiljadu konvertibilnih maraka. Početak turnira bila je prva i najvažnija odluka sinoćnjeg sastanka. Definisali smo da to bude ponedeljak 24. juna, te da se žrijebanje izvrši dan ranije u 12 časova u prostorijama Fudbalskog kluba Famos – rekao je Marinko Božović, predsjednik Organizacionog odbora ''Famos futsal kupa'', koji obavlja i dužnost predsjednika FK Famos, odnosno načelnika opštine Istočna Ilidža, koja će i ove godine biti generalni pokrovitelj turnira.

Mirko Marvan, direktor turnira, najavio je pogodnosti za ekipe koje će doći iz susjednih država, ali i drugih gradova iz Republike Srpske i BiH.

- Jedan od ciljeva jeste i kvalitet ekipa koje će učestvovati na turniru. Prošle godine imali smo jednu ekipu iz Crne Gore, a ove godine želimo da nam dođu i majstori futsala iz Srbije, Hrvatske, ali i drugih gradova iz BiH. Da bismo taj cilj ostvarili donijeli smo odluku da ekipe koje, uslovno rečeno, dolaze sa strane, svoje utakmice grupne faze igraju za jedan dan – kaže Marvan.

Najavio je i jednu novinu po pitanju nagradnog fonda. Pored nagradnog fonda za tri prvoplasirane ekipe, te najboljeg igrača, strijelca i golmana, predviđene su i nagrade za idelni sastav turnira, odnosno najbolju petorku.

Rok za prijave ekipa je do 21. juna, a mogu se izvršiti putem telefona 065 637 282. Kotizacija za učešće na turniru iznosi 250 KM.