XS
SM
MD
LG

Finale Kupa, kao finale Kupa kućnog savjeta

FINALE RUKOMETNOG KUPA BOSNE I HERCEGOVINE 8. MAJA OVE GODINE

Umjesto spektakla tog datuma u Banjaluci između RK „Borac“ Banjaluka i RK „Izviđač“ Ljubuški , desila se seoska zabava.

Borac je zasluženo osvojio Kup BiH i sve čestitke igračima  koji su to zaslužili, a papirnata uprava RK „Borac“ zaslužila je veliki prekor, evo i zašto:

-RK „Borac“ ima upravu na papiru. Da je RK „Borac“ organizovani klub ne bi se finale igralo 1. i 8. maja i to  pred 300 gledalaca, u školskoj dvorani, kapaciteta 500 gledalaca.

Gospodo draga,  to je finale  države u kojoj živimo. Ako se to nekome ne sviđa, postoji način kako se to može regulisati. Za ovo finale mogu samo konstatovati da bi ga kućni savjet jedne zgrade bolje organizovao. Zato se i ne treba čuditi što na utakmicama rukometa (olimpijski sport) u BiH bude prisutno u prosjeku 500 gledalaca i što se rukomet odomaćio u seoskim mjestima, kojih nema na geografskoj karti!?

-Termin odigravanja finala 1. maja je odredio komesar za Rukometni kup BiH izvjesni S. Jović iz Doboja; pretpostavljam da je on „učenik“ Vojislava Rađe. Zamjerio sam na tome Vojislavu Rađi, a on mi je odgovorio kako se za 1. maj već dugo godina igraju finala u fudbalu. Prvo, fudbal se ne može porediti u BiH sa rukometom. Drugo, Rađa mi reče da su se tako dogovorili finalisti. Postavio sam mu i pitanje u vezi propagande rukometa, jer je Vojislav Rađa član RS BiH. Nije isto igrati finale pred 300 gledalaca ili 5-6.000 gledalaca u SD „Borik“. Kao što sam rekao bila je to više seoska zabava, nego sportski spektakl.

Pogotovo je bilo jadno gledati podjelu medalja igračima i stručnom štabu. Medalje u hrpi, kod podjele, padaju na parket, a još gore kad vidimo ko ih je dijelio igračima i stručnom štabu!?

Svi se dičimo da je pobjednik Klub Banjaluke u kojoj žive OLIMPIJSKI POBJEDNICI, a medalje djele nepoznata rukometna lica.To se do sada nikada nije dešavalo. Predvodnik tog novog talasa je Vladimir Branković i izvjesni predsjednik UO Kluba Saša Kondić koji je djelio medalje.

Pitao sam Marinka Umičevića zašto se finale igralo 1. i 8. maja. Odgovor je bio da je to tako želio Vladimir Branković, zato što Borac odmah poslije finala igra utakmicu sa RK „Bosna“. Žalosno, jer ta utakmica ni Borcu ni Bosni ništa ne znači, jer se već zna ko igra u plej ofu koji počinje 18. maja. Takođe kaže mi da je dvorana Borik bila zauzeta. To je tačno, ali svaki sportski savez pravi kalendar takmičenja za narednu godinu i taj kalendar se dostavlja klubovima. Iz tog kalendara se moglo što šta naučiti.

Godinama je dvorana Borik u ovom terminu zauzeta, ali termin finala kupa BiH nisu „sveta slova“ da se ne mogu promjeniti ili da se ne mogu dva kluba dogovoriti da se finale ne igra za vrijeme praznika. Da je taj termin bio za vrijeme hrvatskog uskrsa, utakmice ne bi bilo! Nismo djeca da ništa ne znamo!?

Mogu samo zaključiti da je istina po onoj narodnoj: „KAKVO JE RUKOVODSTVO TAKVA JE I ORGANIZACIJA“, odnosno:“ Kakva je organizacija takvi su i klubovi“.

Rukovodstvu RK „Borac“, koje je na papiru, je najbitnije da imaju ličnu promociju, da o samom sebi pišu karakteristike i putem Borca plasiraju u medije. Pitam se ponovo gdje je tu Klub???

Da mene lično na papiru vode kao člana Uprave, ja bih se stidio. U pravu su veterani Kluba koji su uputili pismo, o stanju u Borcu, gradonačelniku Igoru Radojčiću. Činjenica je da sam ja odbio da potpišem taj dokument, jer je još gora situacija u Klubu, nego što su oni konstatovali i potpisali. Rekao sam im da ću ja i dalje biti samostalni strelac, a oni neka rade svoj posao.

Da li ste vi iz uprave Borca, koja je na papiru, normalni. Uporno u zapisnik stavljate igrača Stefana Miljkovića, koji je istovremeno registrovan za dva kluba. Prvi „AL SADAKU“ iz Libana, a drugi RK“BORAC“ tj. registrovan je kada su prošli svi rokovi u RS BiH za registraciju igrača iz drugih država. Samo me čudi da se još niko nije žalio na njegov nastup. Znate li vi iz papirnate uprave šta će se desiti sa Borcem ako se to otkrije!? On je prije mjesec dana igrao za libanski klub na Klupskom prvenstvu Azije.

Ovo je još jedan dokaz da ste članovi Kluba samo radi svoje promocije i dobili ste zadatak od Vladimira Brankovića da ga gurate i hvalite, da bi napredovao u svojoj stranci. Alal vam vjera!

O tome su pisali mediji, a ne Miro Bjelić.

I na kraju moja konstatacija.

Umjesto spektakla finala ispala je zabava na nivou kućnog savjeta na čelu sa Vladimirom Brankovićem i njegovim satelitima. SRAMOTA. Pitam se ko predstavlja Borac! U pitanju je ugled Borca. Ko je Saša Kondić, da djeli medalje!

Komesare Joviću ne miže svako djeliti medalje, gdje su OLIMPIJCI!???