XS
SM
MD
LG

ŽRK "Derventa" osvojio treće mjesto na Međunarodnom turniru u Kozarskoj Dubici

Ženski rukometni klub/ŽRK/ “Derventa” proteklog vikenda igrao je na 1. međunarodnom turniru “Knežpoljkica cup 2019” u Kozarskoj Dubici sa selekcijom 2008. godište i mlađi osvojili su treće mjesto.

Dervenćanke u svojoj grupi zabilježile jednu pobjedu i jedan poraz, te tako ostvarili plasman u polufinale gdje su poraženi od Slavonke. U borbi za treće mjesto derventske rukometašice bile su bolje od ekipe iz Velike Gorce 4:3.

“Djevojke su svojom borbom i zalaganjem uspjele da pobjede, te su tako donijeli još jednu medalju u svoje vitrine. Zadovoljni smo samom organizacijom turnira, kao i rezultatima djevojčica, koje su pokazale svojom željom i upornošću da mogu da dođu do trijumfa kad je to najpotrebnije”, istakli su iz ovog derventskog kolektiva.

 

Pored zajedničkog uspjeha, Derventa je imala i najboljeg golmana tunira Edinu Hrustić, dok se među najboljom šestorkom našla Tadić Helena i to kao najbolji desni bek na turnira.

Na ovom turniru pored Dervente i domaćina Knežopoljke, učešće su uzele i ekipe ŽRK Sisak, ŽRK Petrinja, ŽRK Velika Gorica i ŽRK Slavonka.