XS
SM
MD
LG

Bijeljina kandidat za “Evropski grad sporta 2020”!

BIJELJINA: Petočlana komisija Evropske federacije prestonica i gradova sporta, iz Brisela boravila je u Bijeljini povodom kandidature ovog grada  za Evropski grad sporta 2020. Na kraju boravka predstavnici ove federacije istakli su da je u cijelom prostoru  odabira Evropskih gradova sporta najvažnije, promocija sporta kao zdravog načina života.  Pored ovog važan kriterijum je i infrastruktura i posvećenost lokalnih vlasti sportu, ali i saradnja lokalnih i viših nivoa vlasti u oblasti sporta.

Na osnovu svih ovih kriterijuma Grad Bijeljina može  dobiti 100 poena. Titulu grada sporta odnosi grad koji osvoji 75 ili više poena.

"Mislim da  građani Bijeljine shvataju da se bolje baviti sportom kao prevencijom protiv mnogih bolesti, nego liječiti se. Zahvaljujući vašoj organizaciji i gradskoj upravi Bijeljina će biti promovisana kao grad sporta,  koja kroz sport ulaže u zdravlje svojih građana," rekao je Đon Frančesko Lupateli  presednik Evropske federacije predstavnika i gradova sporta.

Rekao je i to da Će gradonačelnika Miću Mićića kandidovati kao delegata ove Federacije iz BiH.

"Grad Bijeljina je zaista  sportski grad. Ima dosta sportskih aktivnosti, i veLiki broj građana je uključen u sportske aktivnosti . Gradska uprava je  predstavila investicije i planove za buduća ulaganja u razvoj sporta. Mi ćemo objaviti da Bijeljina postaje grad sporta za 2020 god," rekao je  sekretar Federacije Hego Alonso.

-Bijeljina procentualno ulaže  najviše u razvoj sporta, iz budžeta od svih lokalnih zajednica u BiH. Imamo preko 160 registrovanih klubova,, više od 10.000 sportista, 60 fudbalskih  terena, i nekoliko sportskih dvorana. Nastojimo da proširimo sportske aktivnosti na što veći broj stanovništva. U plani je  i izgradnja biciklističke staze,, staze za pješake, sportske dvorane i još nekoliko fiskulturnih sala, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić

Izvor: Novi glas