XS
SM
MD
LG

Darijo Kovačević prvak na MOI

Učenik devetog razreda OŠ „Mladen Stojanović“ iz Kriškovaca, Darijo Kovačević, osvojio je zlatnu medalju na regionalnom takmičenju iz atletike u Banjaluci i ovu obrazovno-vaspitnu ustanovu „okitio“ do sada najboljim rezultatom.

U četvrtak, 18. aprila 2024godine, na Gradskom stadionu u Banjaluci, u okviru Malih olimpijskih igara, održano je navedeno takmičenje, a junak naše priče kazao je kako mu je osvojeno prvo mjesto kruna u dosadašnjem zalaganju na školskim takmičenjima.

Dalibor i Svjetlana, roditelji Darija Kovačevića, kazali su da se ponose sinom i njegovim rezultatom na ovom takmičenju, posebno jer dolazi iz područne škole i time pokazuje da i djeca sa sela mogu ostvariti sjajne rezultate.


Najbolji rezultat u istoriji škole


Nastavnica fizičkog vaspitanja u OŠ „Mladen Stojanović“ iz Kriškovaca, Maja Štrkić, koja je trenirala Darija za takmičenje istakla je da je ponosna na svog učenika i da je on dječak za primjer u svakom smislu.

 "Darija sam za takmičenja spremala na časovima fizičkog vaspitanja. Usavršavali smo tehniku trčanja pored ostalih redovnih aktivnosti. U školi postoji sekcija atletike, a naš Darijo je izuzetno talentovan dječak i to je dokazao osvojenim prvim mjestom, ali i drugim medaljama sa drugih takmičenja. Ostvarivali smo i druge uspjehe, ali ovo je najbolji do sada" – kazala je Štrkić i dodala da je Darijo sposoban i spretan kao i većina djece koja živi na selu.

Takođe, kazala je da su djeca na selu mnogo aktivnija od onih u gradu i da imaju prirodni talenat.